Snart är stadskärnan i Ludvika redo för firandet

Ludvika vill bli Årets Stadskärna 2019 och har nu ansökt om att bli nominerad till tävlingen. – Det känns jättekul att vi har nått så här långt, säger Veronica Lindgren projektledare för Årets Stadskärna på Unika Ludvika. Citys alla aktörer har samarbetat för att göra stadskärnan riktigt attraktiv och det kommer verkligen att märkas i år!
Unika Ludvika

Snart är stadskärnan i Ludvika redo för firandet

Unika LudvikaHon fortsätter:

– Ett av våra mål har varit att söka till tävlingen Årets stadskärna 2019. Jobbet inför ansökan började genom ett kommunstyrelsebeslut 2013. Och nu är vi där.

Vilka de nominerade stadskärnorna blir kommer att tillkännages i mars.
– Så klart att det vore superkul att bli nominerad. Och att vinna, säger Veronica. Men centrums vinster finns där oavsett. Just nu färdigställs renoveringen av gågatan och vi börjar skönja den levande stadskärna vi längtat efter. Alldeles snart kommer folk att kunna slå sig ner på någon av gågatans många sittplatser alternativt testa de nya platserna för lek som byggs intill gågatan.

I år firar Ludvika dessutom 100 år och det kommer självklart att firas. Inte minst på den permanenta scen som färdigställs på gångstråket. Men också på en större scen på Garvarns Torg.
– I torgets mingel kommer man också att kunna njuta sommar i sköna vilstolar. Och den som vill ha koll på vad som händer i city kan ta en sväng förbi de TV-skärmar som finns i Godisbitens och Dressmans skyltfönster. Där kommer veckans aktuella program att presenteras.

Men redan idag är citys unika mix av butiker värda ett besök. Och självklart höjs pulsen nu när deras sortiment präglas av vårens nyheter. Veronica igen:
– I Ludvika finns en tät och bra mix av privatägda butiker, butikskedjor, caféer och restauranger. Utbudet är brett och det gör stadskärnan livfull och full av upplevelser och möjligheter till spännande möten.

”I vårt Ludvika är vi bra på samverkan”

Unika Ludvika är ett samarbete mellan butiker, restauranger, caféer, frisörer, gym, fastighetsägare, hotell, Ludvika kommun, företag, polisen, kyrkan, vaktbolag med många flera.
Unika Ludvika material– Vi jobbar alla gemensamt för en stads- och handelsutveckling i hela kommunen. Med en levande stadskärna som nav, berättar Sussi Sakofall, Centrumutvecklare på Unika Ludvika.

Inom Unika Ludvika samarbetar olika aktörer för en attraktiv köpstad.
– Bredden och utbudet står sig mycket väl sett till antalet invånare i kommunen och då räknar jag in såväl stadskärnans många butiker som butikerna på handelsområdet Lyviksberget. Plus de många butiker som ligger utanför stadsgränsen.

Ett resultat av samarbetet för en attraktiv köpstad är succén med Unika Ludvikas gemensamma presentkort.
– Över 60 företag är anslutna så det är en perfekt present att ge bort. Helt upp till mottagaren att välja om det är shopping, restaurangbesök, byte av däck eller gymbesök som står överst på önskelistan.

Sussi anser att samarbetet inom Unika Ludvika är helt avgörande för Ludvikas fortsatta utveckling.
– Vårt mål är att Ludvika blir en mötesplats där folk vill stanna och umgås. Utvecklingen av vår fina stadskärna är en del i detta arbete, avslutar Sussi Sakofall på Unika Ludvika. Här kommer mycket att hända och är det nära till allt.

 

 

SAMARBETE. – Genom samverkan mellan citys olika aktörer blir nu Ludvikas stadskärna ett efterlängtat vardagsrum fyllt av shopping, kultur och nöjen, säger Sussi Sakofall på Unika Ludvika.

”Vårt Ludvika den Kraftfulla sjöstaden” 

Unika Ludvika arbetar med stads- och handelsutveckling i Ludvika med en levande stadskärna som nav.

Unika Ludvikas styrelse består av:

Ordförande Peter Åsmo ABB

Fastighetsägare, en privat och en från kommunalägt bolag.

Kommunchef och näringslivschef.

Projektledare – Ludvika 100 år.

Representant från samhällsbyggnadsförvaltningen.

Representant från Visit Bolag.

Handlare externområdet (kedja).

Handlare egenägd butik Stadskärnan.

Representant från reklam- och marknadsföringsbolag.