Ullis fick experthjälp av Team Sportia i Bollnäs – så blev hon kvitt besvären: ”Specialanpassat för mig”

Hårda eller mjuka sulor? Det finns massor av skor på marknaden, men det är inte enkelt att veta vilken modell som är bäst. Team Sportia Bollnäs är experter på att hjälpa både unga som gamla kunder att välja rätt sko efter deras förutsättningar, behov – och användningsområde.
– Jag får alltid jättebra hjälp, säger Ullis Ohlin, nöjd kund sedan 20 år tillbaka.

Bollnäsbon Ullis Ohlin har fått bra experthjälp av Jimmy Björklin på Team Sportia. "Jag tycker att det är jätteroligt att sälja skor, men det är ännu roligare att sälja rätt sko till rätt kund", säger Jimmy.

 

Ullis Ohlin, 54, har alltid varit aktiv och hon har inga tankar på att dra ner på takten. Idag åker hon bland annat rullskidor, långfärdsskridskor, springer, cyklar och tar en promenad nästan varje morgon. Innan pandemin gick hon även på gruppass på gymmet.
– Jag behöver köpa nya träningssaker regelbundet och under de senaste 20 åren har jag vänt mig till Team Sportia Bollnäs, säger hon och fortsätter:

På Team Sportia är de inte bara experter på en sak, utan de kan allt från skidor till skor och kläder. Jag är nöjd, det är en toppenaffär.

Här hittar du mer information, öppettider och kontaktuppgifter till Team Sportia i Bollnäs

Jimmy Björklin undersöker noggrant Ullis Ohlins fötter, för att hitta passande skor och specialanpassade skosulor för just hennes fötter.

Ullis Ohlin är i bra fysisk form, men för ett tag sedan började hon att få problem med vaderna. Hon jobbar även i en butik vilket innebär att hon står upp mycket på dagarna.
– Jag gick till gänget på Team Sportia Bollnäs och de tog fram två gjutna och specialanpassade skosulor åt mig. Jag använder en sula när jag till exempel springer och den andra på jobbet. Den är anpassad efter en hård yta och funkar jättebra eftersom jag står på hårt golv, säger hon.

Följ Team Sportia Bollnäs på Facebook

Jimmy Björklin är säljare med fokus på skor på Team Sportia Bollnäs. Han brukar hjälpa Ullis Ohlin när hon behöver nya skor eller sulor. Men en vanlig dag på jobbet hjälper han allt från barn i skolåldern till elitsatsaren, löparen och naturmänniskan som spenderar en stor del av sin fritid med att vandra. Då krävs ett par bra skor som är anpassade för vad man ska göra.
– Det är viktigt för oss att hitta rätt produkt till våra kunder. Därför gör vi alltid en behovsanalys. Det innebär att vi bland annat tittar på vad du ska använda skon till, hur dina fötter ser ut och om du har problem med fötterna, säger han och förklarar att alla fötter är unika.

Fotproblem är vanligt och drabbar nästan alla. Med rätt skor och sulor kan man slippa problem, eller förebygga problem, så som hallux valgus, liktorn, mortons neurom och hälsporre.

Det är även Jimmy Björklin som har hjälpt Ullis Ohlin att hitta rätt sulor. Han menar att en sula kan göra mycket, både för kroppen men även upplevelsen. Om du till exempel springer ett långt lopp kan en bra sko tillsammans med en sula förhindra skador och förslitningar.
– Eftersom man kanske inte vill träna på gym just nu är folk mer aktiva utomhus. Det krävs en större behovsanalys vid köp av löpskor än skor till gymmet, säger Jimmy och fortsätter:

Jag tycker att det är jätteroligt att sälja skor, men det är ännu roligare att sälja rätt sko till rätt kund.

Här kan du kika in Team Sportias sortiment av löparskor