”Ja sporttokiga är vi båda två – helt klart”

Hon tittar på honom med glimten i ögat.
– Jovisst går det bra att jobba ihop med pappa. Men …
Tillsammans driver de Örebros nyaste och mest lokala sportbutik.
Han tittar tillbaka.
– Jo jag vet.

LOKAL SPORTBUTIK. – Jag lär mig massor från pappa hur det fungerar att äga en lokal sportbutik, säger Isabella Johnsson på Team Sportia i Örebro. – Och hon lär mig att delegera, säger Per Johnsson.

Det handlar om Isabella Johnsson som tillsammans med pappa Per driver den nya Team Sportia-butiken på Boglundsängen.
– Flyttlasset gick från Hagmarksgatan i somras. Och när vi öppnade här i augusti fanns Isabella på plats som butikschef, berättar Per. Det känns och fungerar jättebra.

Isabella håller med.
– Jag har ju mer eller mindre vuxit upp i pappas sportbutiker, men också utbildat mig inom sport management. Älskar att träffa kunder och på riktigt kunna hjälpa till.  Vi känner igen våra kunder och de känner igen oss.

Samma inställning har hela teamet inom Team Sportia på Boglundsängen.
– Redan som 13-åring bestämde jag att jag ville arbeta inom sportbranschen, berättar Per. Spelade hockey bland annat i ÖIK fram till jag var i Isabellas ålder. Sportfåne? Japp ingen tvekan om att engagemanget för sport kommer från hjärtat.

Och det har blivit många år i branschen för Per, som på 80-talet för första gången klev in i jobb i sportbutik.
– Jag har jobbat på flera ställen och av och till också varit med i ägandet. På senare år har jag drivit Team Sportia Klubb-butik där vi haft fullt fokus på att serva idrottsklubbarna i Örebro med riktigt funktionella och snygga träningskläder. Det jobbar vi fortfarande med. Och i dagsläget har vi avtal med ett 100-tal i klubbar med helt olika inriktning.

”Eldsjälarna i Örebros sportklubbar gör ett jättejobb”

Klubbar som får beställda tryck med namn och loggor på kläderna levererade i butiken.
– Vi trycker allt lokalt här i lokalerna. Det gör att klubben kan få beställda plagg snabbt. Det brukar uppskattas av alla materialare som ju gör ett jättejobb utan att få en krona.
Per lägger mycket tid på att hitta träningskläder som fungerar optimalt för idrottsutövarna samtidigt som priset fungerar för klubben.
– Vi jobbar ständigt med att utveckla den kombinationen. Det märker idrottsklubbarna i Örebro. Men faktiskt också alltfler företagare. Trendiga sportplagg med profiltryck förstärker ett företags varumärke och ger signaler om hälsa.

Funktionsplaggens materialutveckling märks också i de mer streetsmarta plaggen som Team Sportia Örebro nu satsat på.
– I och med flytten bestämde vi oss för att erbjuda ett sortiment också för privatpersoner.
Isabella fyller i.
– Absolut. Urvalet av jackor har en bredd som jag har märkt intresserar våra kvalitetsmedvetna kunder. Ett sportigt, funktionellt mode som sticker ut så där läckert elegant. Det gillar jag. Är också stolt över vårt varierade utbud av skor med kvalitet till rätt pris.

För den utomhusinriktade kunden finns också utrustning för skid- och skridskoåkning. Liksom löparskor, cyklar och funktionsplagg.
– Vill du hålla dig varm ska du under de kyligare månaderna klä dig enligt lager-på-lagerprincipen med funktionskläder rakt igen, säger Isabella. Och gärna lite snygga sådana. Kombon smart och snygg är största trenden 2018.