CP-skadade Anna minns alla siffror

42-åriga Anna Ingebrigtsen från Södertälje har en förmåga som de flesta av oss säkert skulle vilja ha en släng av – hon har ett makalöst sifferminne. Och det har hon nytta av i sitt jobb som spindeln i nätet på Södertälje Taxi, där hon sedan 2009 dirigerar ut rullstolstaxi åt 350 återkommande kunder.
- Ja, tyvärr minns jag många av deras personnummer, säger hon och skrattar.

CP-skadade Anna minns alla siffror

Anna har jobbat på Södertälje Taxi sedan 1997, är mycket omtyckt av kunderna och dessutom personlig vän med flera av dem.

Chefen Conny sitter intill och konstaterar att Anna med sitt sifferminne är bra att ha om datorerna går sönder. Hon är också bra att ha när det handlar om vilka tider olika personer ska köras.
– Det kan vara en personlig assistent som menar att ”Kalle” ska på simning klockan ett, medan jag vet att det brukar vara två!

Anna som är född med en CP-skada och är rullstolsburen åker själv rullstolstaxi till jobbet och vet precis vad det handlar om, vilket inte alla som ringer är medvetna om.
– Det händer att någon har en dålig dag och vräker ur sig nåt i stil med ”du vet inte hur det är att sitta i rullstol”, men det gör jag ju!
– Hon är en ständig påminnelse om hur kunderna har det, det gör att även vi andra får en tankeställare och lättare sätter oss in i deras situationer, säger Conny.

Södertälje Taxi jobbar mycket med tankesättet att alla kunder är lika mycket värda, oavsett det är en företagskund, privatkund eller någon som tillhör en ”skör grupp” om uttrycket tillåts. Södertälje Taxi kör många barn, äldre och personer med funktionsnedsättning, psykiska eller fysiska handikapp. Servicen ska alltid vara hög, men vissa behöver mer hjälp.
– Är det en äldre person som kanske går dåligt manar vi på våra chaufförer att de ska hjälpa dem med deras käppar och rollatorer, berättar Conny och fortsätter;
– Det är ett alltid pågående arbete, och får vi höra att någon av våra chaufförer varit försumlig åker de rätt in till disciplingruppen hos mig och Lauri, konstaterar han bestämt.

Läs mer om Södertälje Taxi här!