Ny duo med ett nytt ledarskap för Region Västernorrland

Denna artikel är framtagen av Socialdemokraterna i Västernorrland.

Det har varit turbulent och stridigt inom landstinget, numera Region Västernorrland, under de senaste åren. I detta läge har Socialdemokraterna presenterat två nya namn för att leda hälso- och sjukvården och regionen. Glenn Nordlund och Sara Nylund är Socialdemokraternas främsta kandidater att leda region Västernorrland.

Ny duo med ett nytt ledarskap för Region Västernorrland

– Vi är nya inför uppgifterna i regionen och för hälso- och sjukvården. Men båda två har lång erfarenhet från politiken. Jag från Örnsköldsvik och i det gemensamma samarbetet i länet mellan kommunerna och Sara från Härnösand, säger Glenn Nordlund.

– Jag är rätt säker på att vi har parats ihop som ny ledarduo för Socialdemokraterna i regionen beror på att vi är lite varandras motsatser. Glenn ena är strukturerad och eftertänksam och jag mer spontan med stort driv och känslorna utanpå, säger Sara Nylund.

Nu har de antagit utmaningen att i regionen jobba med hälso- och sjukvården och utveckling av regionen.
– Den senaste perioden har det tagits många tuffa beslut som gett vår region en negativ bild, men även minskat förtroendet för om sjukvården finns där när man behöver den, säger Glenn Nordlund. Därför fick jag tänka till innan jag tog på mig den här utmaningen. Men jag tror att det med dialog går att bygga upp ett sätt att jobba för att skapa förtroende inom regionen och inte minst för hälso- och sjukvården hos medborgarna.

Den viktigaste frågan för medborgarna bland region Västernorrlands uppgifter är hälso- och sjukvården.

– Hälso- och sjukvården måste upplevas som trygg och finnas där utifrån de faktiska behoven. Våra sjukhus ska finnas där med specialistsjukvård med högkvalité och akutmottagningar dygnet runt.  Ska vi klara av en god och tillgänglig vård behöver vi stärka och utveckla primärvården så att specialistvården kan klara sitt, säger Sara Nylund.

De kommer också att jobba för att samordna vården kring patienter, samverka för att stärka vården av unga med psykisk ohälsa och stärka möjligheten att få till kontinuerliga kontakter mellan vård och patient.
Både Glenn Nordlund och Sara Nylund vet hur det är att vara anhörig inom vården och det vill jobba för att göra vården mer tillgänglig och på rätt plats för de som behöver den.
– Den som är anhörig ska inte behöva vara projektledare, säger Sara Nylund.

Socialdemokraternas nya ledarduo betonar att ledarskapet behöver lyftas fram både i politiken och i organisationen. Glenn och Sara betonar att det behövs ett tydligare ledarskap inom hälso- och sjukvården t ex på våra sjukhus, säger Glenn Nordlund.
– Vi står för att både vara tydliga och att föra dialog både inom organisationen, med medborgarna och de övriga partierna för att uppnå breda lösningar, för att åstadkomma en trygg vård efter behov, avslutar Glenn Nordlund.

Här kan du läsa mer om socialdemokraternas politik för Västernorrland