Södertäljes skönaste läge

Leif och Margareta Johansson har bott i sin nya lägenhet i fyra månader. Deras hem i Bergviks strand har ett riktigt drömläge. Här bor de nära till centrum, och har härlig natur samt båt- och hamnliv runt husknuten.

Vårsolen över Bergviks strand

Leif Johansson
Leif Johansson

Trots att mars precis har börjat strålar vårsolen över Bergviks strand. På 5:e våningen sitter Leif Johansson på sin balkong i sin nya lägenhet och blickar ut över kanalen och människorna som promenerar nedanför. Han har precis kommit hem efter ett tennispass i Bollhallen där han även arbetar.

-Här bor vi perfekt, kolla utsikten, utbrister han och ler stort. Det kan inte bli bättre. Det är nära centrum, fantastiska promenadstråk längs vattnet och lite längre bort ligger Mälarbadet.

Leif ser framemot när området är färdigbyggt och alla lägenheterna är bebodda. PEAB arbetar för fullt med att färdigställa inte bara lägenheterna i Brf Lejonet utan även 59 lägenheter i gamla Tobaksmonopolet.

-Jag har ett önskemål bara, och det är att någon startar en italiensk restaurang längs kanalen. Det vore pricken över i:et, säger Leif.

Nytt och fräscht

I 30 år bodde Leif och hans fru Margareta i hus i Södertälje. De trivdes bra med det, men för cirka 10 år sedan började de tänka sig en framtid i en lägenhet istället.

-När vi fick reda på att PEAB skulle bygga här i Bergviks strand blev vi genast intresserade, berättar Leif. Och fortsätter:
-Och skulle vi flytta så var det till något nytt och fräscht med ett fantastiskt läge. Bergviks strand och vår lägenhet har allt det som vi ville ha.

Bostadsrätterna i Brf Lejonet har öppna, ljusa planlösningar i varierande storlekar, från effektiva minitvåor till generösa fyrarummare. Alla lägenheter har goda förvaringsmöjligheter, välrustade badrum och moderna kök med nya vitvaror.

-Vilken lyx, vilken ynnest att få bo såhär. Att få bo i en lägenhet där ingen annan tidigare satt sina spår. Vi stormtrivs. Ett nytt kapitel i vårt liv har precis börjat, säger Leif, som uppenbarligen är nöjd med livet just nu.

Är Du också intresserad av att bo som Leif och Margareta Johansson, tveka då inte att kontakta:

SkandiaMäklarna Södertälje/Nykvarn
Järnagatan 7
15171 Södertälje
Telefon 0855422110
Fax 0855422111

E-post: sodertalje@skandiamaklarna.se