Nynäshamns nygamla favoritplats – Yvonne och Peter hyllar anrika Sjötelegrafen –”Smidigt med allt på ett ställe”

Det händer mycket i och kring handels- och serviceplatsen Sjötelegrafen i Nynäshamn.
I takt med att området har blivit alltmer populärt bland Nynäshamnsborna har det naturligtvis även blivit mer och mer populärt bland de butiker och serviceinrättningar som hyr där.

På handels- och serviceplatsen Sjötelegrafen i Nynäshamn trivs Yvonne Björnén på Friskis & Svettis som fisken i vattnet.

 

När Friskis & Svettis flyttade in i Sjötelegrafen 2012 var det en efterlängtad förändring, efter alla år föreningen hade hållit sina gruppträningar i idrottshallar runt om i Nynäshamn.

– Äntligen kunde vi för första gången erbjuda medlemmarna ett eget gym, och vi fick stora salar som var våra egna, berättar Yvonne Björnén, vd för Friskis & Svettis i Nynäshamn.

Det var läget med promenadavstånd från centrum, att det var lätt att ta sig dit med bil och inte minst de goda parkeringsmöjligheterna som lockade föreningen till Sjötelegrafen. Även de stora fräscha ytorna som var lätta att tillgänglighetsanpassa bidrog till att man flyttade in.

– Sedan är det en väldigt speciell byggnad med en konstruktion som ger ett härligt ljus inne i varje sal. Sjötelegrafen är charmig på så sätt. Vi trivs verkligen bra här, säger Yvonne Björnén.

Yvonne Björnén och Friskis & Svettis stortrivs i lokalerna på Sjötelegrafen.

Hon minns att det för åtta år sedan var ganska få som höll till i handelsområdet. Det var Friskis & Svettis, Coop, Jysk och några hyresgäster till. Men åren därefter har varit desto mer expansiva, med öppningen av Ica Maxi för fem år sedan som det största exemplet.

Det är bättre för oss ju fler människor som rör sig här. Det är smidigt om man kan träna i samband med att man gör sina inköp och uträttar sina ärenden, säger Yvonne Björnén.

Fler aktörer i området ger också större möjligheter till samarbeten, inte bara med gemensam annonsering.

– Vi har Rehab Center som kommer till oss med sina kunder och introducerar dem för träning och det är jättepositivt att det nu även har flyttat in en husläkarmottagning i Sjötelegrafen, säger Yvonne Björnén.

Besök Sjötelegrafens hemsida för mer information

Det var den 2 mars som tidigare Husläkarmottagningen Bryggargatan flyttade till Sjötelegrafen och blev Husläkarmottagningen Telegrafen. Verksamhetschefen Peter Poensgen tycker att de fick ett väldigt bra mottagande av hyresvärden KF Fastigheter.

– Det är verkligen trevligt här. Vi har fått fina, ljusa och fräscha lokaler under samma tak som Nynäs Rehab Center och Distriktstandvården. Vi har även fått mycket bra service när vi har behövt teknisk hjälp, säger han.

Även husläkarmottagningen lockades av den stora tillgängligheten. Här har patienterna möjlighet att ställa bilen på den stora parkeringsplatsen och även handla mat och uträtta andra ärenden i samband med sina besök på mottagningen. Inte minst finns det två apotek att välja mellan för den som har fått läkemedel rekommenderat eller utskrivet. På Husläkarmottagningen Telegrafen finns även en hörselmottagning och Södertälje sjukhus gynekologimottagning.

– Vi har även en helt ny ljusbehandlingsenhet för bland annat psoriasisbehandling, som tidigare fanns i Nynäshamns PSO, så det blir en kompensation för att den nu är nedlagd, säger Peter Poensgen.

Vid Sjötelegrafen, inte minst utanför ICA Maxi, finns det rikligt med parkeringar.

Tack vare expansionen av norra Nynäshamn, där det byggs bostäder alldeles intill Sjötelegrafen, kommer området att bli mer och mer gynnsamt för den som väljer att etablera sig där. Vid Friskis & Svettis har man redan tagit höjd för en medlemsökning.

– Förra året möblerade vi om lokalerna så att fler ska kunna vara här och träna samtidigt. Vårt mål är att minst tio procent av Nynäshamnsborna ska träna hos oss och just nu är det 9,97 procent, säger Yvonne Björnén.

Här finns en tidigare intervju med Elenor Hällegard, verksamhetschef på Nynäs Rehab Center.

För den som vill vara med i expansionsresan finns fortfarande lediga lokaler att hyra i Sjötelegrafen, både för handel och för den som vill ha kontor med bra tillgänglighet och närhet till all service.

På Sjötelegrafen finns, utöver Friskis & Svettis och Husläkarmottagningen Telegrafen, bland annat Elon, Dollarstore, Jysk, ICA Maxi, Lloyds Apotek, Distriktstandvården, Malins Dansstudio, Röda Korset, Skyddsvärnet Secondhand, Malins Dansstudio, Taralets Coffee, Nynäs Barbershop, Asien Delicious och nämnda Nynäs Rehab Center. Därtill ett flertal hyresgäster på kontorshotellet.

– Sjötelegrafen som område har en naturlig puls och rörelse som lockar människor hit och gör att man trivs på området. Nya bostäder förtätar området och bidrar också till trivseln. Nynäshamn och Sjötelegrafen är ett perfekt område att hyra kontor på. Med närhet både till storstäder, hav och hamn, säger Morgan Sjölund, förvaltare.

ICA Maxi, Elon och Dollarstore är bara några av affärerna som finns på Sjötelegrafen.

Kontakt

  • KF Fastigheter ansvarar för driften av Sjötelegrafen.
  • Om du är intresserad av Sjötelegrafens eventytor och tillfälliga ytor, eller är intresserad av att hyra lokal, ring förvaltaren Morgan Sjölund på 0766 43 20 08.
  • Här finns mer information om hur man kommer i kontakt med KF Fastigheter: http://www.sjotelegrafen.se/Kontakt/