Nu flyttar SEB till Teknikparken

I början av maj är det dags. SEB i Gävle öppnar sitt nya kontor i företagshotellet Uppfinnaren i Teknikparken.
– Vi vill bli mer lättillgängliga än vi kan vara idag, säger kontorschef Bo König. Och det blir vi i Teknikparken. På flera sätt.

På bild syns Björn Lönn, företrädare för Holmsund Property AB som är fastighetsägare för Teknikparken, Bo König är kontorschef på SEB (i mitten) och Rickard Tandberg är Företagsmarknadschef på SEB. (Överst)

Det är ett spännande steg SEB nu tar för att göra besöket på banken enklare för kunden.
– Det blir enkelt genom gratis kundparkering direkt utanför entrén. Enkelt genom att busshållplatsen endast ligger ett stenkast bort. Och enkelt genom generösare öppettider, säger Bo.

SEBs nya lokaler kommer att finnas i två våningsplan i ”Uppfinnaren”. På entréplan färdigställs just nu SEBs nya mötesplats för spontana och lite snabbare kundmöten.
– Det här blir en yta som kommer att vara av ”öppen” karaktär där man kommer att träffa kunder i en trevlig miljö. Ytan angränsar t ex till en populär lunchrestaurang och inom kort så tillkommer dessutom ett café.

”Care for Ambition”

Bo igen:
– Det ska vara enkelt att titta in till oss på SEB. Man ska kunna komma förbi med en snabb fråga om exempelvis de digitala lösningar som finns för ett enklare bankliv eller om man är i behov av ett lånelöfte och kanske har bråttom.

De nya lokalerna kommer att inbjuda till möten. Såväl spontana som bokade. På plan två kommer alla bokade möten att ske och där finns också personalens egna ytor.
– Vi gör något nytt i bankbranschen, fortsätter Bo. Vi väljer att placera vår verksamhet mitt i ibland alla de företag med dess anställda och besökare som rör sig i ”Uppfinnaren”. För oss är det viktigt att nu komma ut till kunderna istället för tvärtom.

Redo för nästa nivå för ditt företag – så här kan vi hjälpa dig!

Inredningen blir modern i mjukt harmoniska färger. Inga väggar avgränsar och ytan på entréplan hålls endast samman av en generös lila matta. På vilken t ex en station med ipads kommer att placeras. Plattor som besökaren kan använda sig av. Med eller utan guidning av bankens personal.
– Våra kunder har länge haft önskemål om att SEB ska bli en mer tillgänglig bank, säger företagsmarknadschef Rickard Tandberg. Det visar våra kundundersökningar. Det tar vi nu fasta på och möter upp vilket självklart känns bra.

I ”Uppfinnaren” finns idag ett hundratal företag med totalt ca 450 – 500 anställda. Miljön präglas av ambition, nyfikenhet och kreativitet.
– Självklart känns det rätt för SEB att bli en del av denna miljö som i så hög grad präglas av ambition, fortsätter Rickard.

Bo fyller i:
– Vi inom SEB jobbar för att människor med ambitioner ska kunna förverkliga sina mål. Vare sig det handlar om finansieringsmöjligheter för företagets investeringar eller ett upplägg för en familj som vill börja spara till sin drömresa.

Rickard och Bo är överens om vikten av det personliga mötet mellan kund och bank när det gäller betydande ekonomiska beslut. De visar all deras erfarenhet.
– Absolut, säger Rickard. De digitala banktjänsterna förenklar vardagsekonomin betydligt. Men för att göra ett upplägg över tid som utgår från dig som enskild kund fungerar nästan alltid ett personligt möte bäst.

Grattis till ett Grönt bolån – för dig med klimatsmart boende. Läs mer här