På Nya Grand upplever du smaker du inte trodde fanns

Det är puls på nyrenoverade Grand. Stämningen är skönt avslappnad. Några tar en shoppinglunch vid baren. Andra lobbyjobbar för att senare testa smaker från Sharefoodmenyn i restaurangen.
– Målet är nu att bli en av Mellansveriges bästa restauranger, säger Ronny Persson, Kökschef på Grand i Örebro.

På Nya Grand upplever du smaker du inte trodde fanns

Han är fast besluten att också erövra en topplacering i White Guide. En svenskt lagom-ambition för en nyinvigd, totalrenoverad restaurang som Grand eller?
– För Magnus och mig finns inget annat, fortsätter Ronny. Vi vill få folk att komma hit, stanna kvar, trivas och umgås. Kanske äta en trerätters i restaurangen, ta en drink i baren, äta lite plockmat, jobba, konferera eller stanna över natten. Och samtidigt alltid få med sig en oväntad smakupplevelse.

Magnus Stöhre håller med. Han är nyanställd restaurangchef med samma uppdrag som Ronny. Att skapa en naturligt skön hubb med puls mitt i centrala Örebro.
– Allt på Grand är nyrenoverat. Även hotelldelen, säger Magnus. Samtalade igår med en hotellgäst som spontant utbrast: ”Herregud vilken skillnad det blivit”.

Vi ses på Grand

Det gäller inte bara hotelldelen. Det gäller hela Grand där den stämningshöjande baren är hjärtat och navet i verksamheten.
– Baren är det första du möts av när du kommer hit. Där kan du njuta av en fördrink innan du blir förd till middagsbordet, säger Ronny. Eller också slår du dig ner på en ledig stol runt baren, äter lite smårätter och träffar folk helt enkelt.

Hela Grand andas skön avslappnad miljö. Inredningen går i en varm naturlig färgskala med mycket grönt och trä och med mässing som finess i detaljerna.
– Graceful Grand känns som en riktig beskrivning, säger Magnus. Ingen högtravande stel stil i sikte. Men med finess och omsorg.

För det är just i omsorgen om människor som både Magnus och Ronny har sitt hjärta. Båda har börjat och verkat länge i restaurangbranschen och jobbade tillsammans bland annat med succékonceptet Taste-it i Örebro för ett antal år sedan.
– Vi har båda hoppat av restaurangengagemanget under några år för att sedan på djupet känna att vi måste ta oss tillbaka till det vi brinner för, säger Ronny.

För hans del är det smakerna som gör honom lyrisk. Experimenterandet till dess kombinationerna sitter som en smäck.
– En gäst som kommer tillbaka bara för att smakupplevelsen var så överraskande är för mig som att vinna VM-guld. Varje gång, säger han.

Lär mer om restaurangen och baren här!

Magnus nickar instämmande. Han har också gjort resan att sluta med restaurang, ägna sig åt sidospår i branschen för att sedan bara vara tvungen att komma tillbaka till upplevelsen av en restaurangmiljö som funkar precis så där smidigt som hans mål är.
– Det är så läckert när allt bara flyter på bland dessa otroligt engagerade människor som jobbar här. Med servering, i köket, som hovmästare och i baren. I den miljön trivs jag.

När de tagit sig an att ta Grand i Örebro till nya höjder gör de det med målet att bli bäst. Inte minst på maten där Sharefood kommer att ges stort utrymme. Mat som äts med händerna.
– Tänk dig en riktigt bra styckningsdetalj som en iberico pluma exempelvis. Uppskuren i fina skivor mitt på bordet. Redo att avnjutas med några goda dipsåser och tillbehör. Så god att dina vänner också måste smaka. Eller en riktigt fin fisk som tillagats hel. Eller en gryta mitt på bordet där alla förser sig på var sin assiett som de äter från. Med smaker du aldrig trott dig få uppleva. Det är vårt mål att ge dig här på Grand, avslutar Ronny Persson, Kökschef på Scandic Grand i Örebro.

Läs hotellets omdömen på TripdAdvisor