Grands renovering slår alla förväntningar

Allt är äntligen tiptop på Grand igen.
– Vi har inget gammalt kvar, säger Lena hotellchef på det helrenoverade hotellet. Rummen är urfina, mjukt och varmt inredda. I vår nya restaurang serveras mat i toppklass. Och i lobbyn möts du av den välkomnande pulsen som blir av mixen mellan tillresta, lobby-jobbare och folk som helt enkelt bara vill umgås.

Grands renovering slår alla förväntningar

Känslan på nya Grand är skön. Modernt, avslappnat, elegant med en klart internationell prägel och med skön musik i bakgrunden.
– Folklivet i lobbyn ger denna unika känsla, fortsätter Lena. Här träffas både kända och okända för ett glas vin, lite tilltugg från All-day-menu eller ett kundmöte som tas vidare till trerätters i restaurangen.

Totalt har Grand plats för 300 matgäster. Men den genomtänkta inredningen gör att intimiteten ändå är påtaglig. Och ger ett lugn som lämpar sig också för affärsmöten.
– Restaurangen har blivit en riktigt skön matmiljö. Den är helt nyskapad med en smakfull touch som synkar med maten som serveras. Tidigare kunde vi inte erbjuda denna standard, men nu hoppas vi att våra affärsgäster som ligger här över natten också avslutar sina kundmöten med middag hos oss.

Konferenslokalerna är åtta till antalet. Varav en – den stora festvåningen – också är perfekt för den festligaste fest. Salen är för övrigt den enda som fått behålla något gammalt efter renoveringen.
– Stuckaturer och kristallkronorna finns kvar, men i övrigt är allt renoverat. Festvåningen är perfekt för fester eller konferenser och har en stor mingelyta utanför.

Totalt finns här plats för mellan två och flera hundra fest- eller konferensdeltagare. Och Lenas vision är att konferensbokare och den som vill ordna privat fest ska välja Grand som nummer ett.
– Gästens upplevelse blir något särskilt redan från mötet med den varma stämningen i lobbyn. Och leds sen vidare in i Grands smakvärld.

Läs hotellets omdömen på TripdAdvisor

Hon nämner vuxenmelliset med ett glas vin och något att tugga på, liksom shoppinglunchen vid glasverandans communitytable, men också musikunderhållningen på kvällstid med olika liveartister. Allt är förberett också om du vill ta med egen musik till festen.
– Men också mer basal service som läget nära Conventum, centrumläget och femminuterspromenaden från Södra station bidrar till att Grand är nummer ett. Liksom tillgången på parkeringsplatser.

Och så tillbaka till rummen. Allt är renoverat. Allt är utbytt. Belysningen är ny och inredningen har en modern, ombonad elegans med dova färger som harmonierar och detaljer i mässing.
– Här finns helt klart en hemmakänsla. Ledordet har varit Graceful Grand från den arkitekt som hjälpt oss med inredningen. Och alla 224 dubbelrum, varav 12 är tillgänglighetsanpassade, är inredda i samma stil, berättar Lena.

Pulsen i lobbyn skapas av minglets möten

Hon välkomnar alla lobbyjobbare till Grand och ser lobbyn som en plats för affärsfolk att mötas på.
– Vi ser gärna fler ensamföretagare här. Här finns gott om alternativa arbetsplatser och lobbyn är en perfekt plats för kreativt utbyte.

Scandic Grand är definitivt något nytt i Örebros hotell- och restaurangvärld. Mötesplats är ett uttjänt ord men likväl ett epitet som passar in på nyrenoverade Grand.
– Hotellet liksom maten håller helt enkelt en klass som är tiptop, säger Lena. Och det finns bara ett sätt att uttrycka detta: Vi ses på Grand!

Läs mer om hotellets rum här!