Här är framtidsbranschen som söker flera nya medarbetare

Tycker du om att vara med och påverka? Då är SCA i Obbola arbetsplatsen för dig. Här finns drömjobben inom en industri som satsar på framtiden. – Vill du vara med och utveckla verksamheten, sök jobb hos oss, säger Maria Lindgren, teknikchef.

Maria Lindgren har arbetat på SCA i 2,5 år med fokus på förändringsarbete. Foto: Pressbild

De senaste åren har skogsindustriföretaget SCA satsat stort. Det har varit allt ifrån att uppdatera maskinerna till att jobba med verksamhetsutveckling. Just utveckling är ett nyckelord inom branschen i stort, och SCA i synnerhet. Nu pågår ett förprojekt på pappersbruket Obbola kring en jätteinvestering för att nära nog fördubbla produktionskapaciteten.

– Det andas enorm framtidstro. Företaget vill fortsätta utvecklas och vara framgångsrikt. Det märks tydligt hos oss, säger Maria Lindgren, teknisk chef.

SCA vill anställa nya medarbetare 

Industrin står inför ett generationsskifte och SCA är i behov av att få in nya medarbetare. SCA Obbola räknar med att ungefär hälften av medarbetarna kommer att ha gått i pension inom 15 år. Därför söker SCA just nu bland annat processingenjörer, samordnare, konstruktör, HR-partner, controller och personal till olika chefsroller.

– Är du en person som vill vara med och utveckla – och utveckla dig själv – så finns enorma möjligheter att få jätteroliga jobb hos oss.

För att möta behoven för framtiden har SCA Obbola satsat på ett förändringsarbete som syftar till att etablera en kultur där alla medarbetare ständigt förbättrar processer och löser problem tillsammans. Fokus ligger på att jobba strukturerat mot mål och visioner genom operativ styrning och genom att driva förbättringsprojekt.

– Individer som får utvecklas blir motiverade och kan bidra mer till verksamheten. Det är viktigt för oss att alla kommer med idéer och är med och bidrar till ständiga förbättringar.

Industrin jobbar mycket med säkerhet 

Maria Lindgren berättar också att schablonbilden av industrin som arbetsplats inte stämmer. Det är rent och snyggt och det tunga, farliga arbetet blir mer och mer automatiserat. Även tänket kring säkerhet inom industrin har genomgått stora förändringar. Där har SCA gjort en stor kraftansträngning på beteendebaserad säkerhet under de senaste åren.

– Jag tror att många skulle få en aha-upplevelse om de kom till oss. Industrin är inte vad den varit. I dag behöver vi mer än någonsin arbetskraft som kan jobba med utveckling och tänka självständigt – något som maskiner inte kan.

Fakta: Det här är SCA

Foto: Unsplash.com
  • SCA är ett ledande skogs- och skogsindustriföretag.
  • Företaget äger 2,6 miljoner hektar skog i norra Sverige, vilket är det största privata skogsinnehavet i Europa.
  • Bolagets produkter omfattar träprodukter, massa, kraftliner, tryckpapper och förnybar energi.
  • SCA Obbola, utanför Umeå, har 300 anställda. Här tillverkas förpackningspapper för konsument- och transportförpackningar.
  • Just nu vill SCA anställa 15 nya medarbetare till exempel processingenjörer, samordnare inom el, automation, kyla och ventilation, liksom personal inom HR och ekonomi, controllers samt chefer i verksamheten bland annat inom förebyggande underhåll och produktion.

Här kan du hitta en tjänst som passar dig och bli en del av SCA du också.