Erik hittade drömjobbet inom industrin

Erik Olsson fick jobb på SCA direkt efter utbildningen. Inom skogsindustrin har han fått chans att fortsätta utvecklas så det har blivit självklart att stanna. Nu har du också chans att hitta ditt drömjobb – SCA i Obbola söker nämligen flera nya medarbetare.

Nu har du chans att bli kollega med Erik Olsson – på en arbetsplats som ligger i framkant när det gäller arbetsmiljö och miljötänk. Foto: Pressbild

När Erik Olsson pluggade till ingenjör i Umeå sommarjobbade han på skogsindustriföretaget SCA som operatör. 2010 var han färdig och då hade han redan sökt och fått jobb som ingenjör på pappersbruket i Obbola. I dag är han processteknisk chef i projekt men där emellan har han också varit underhållschef.

– Det är fantastiskt att det finns möjligheter att utvecklas i alla riktningar bara du vill och vågar, säger Erik Olsson.

SCA ligger i framkant med miljötänk 

SCA är ett ledande skogs- och industriföretag som har hand om hela kedjan från plantering av ny skog till färdiga pappersprodukter. I Obbola ligger fokus på förpackningsprodukter. Tvärtemot bilden som många unga i dag har av industrin är det en sektor som ligger i framkant när det gäller arbetsmiljö och miljöanpassad produktion.

– Här händer det alltid något nytt. Vi jobbar hela tiden med utveckling av både teknik och arbetssätt för att utveckla verksamheten och skapa en hållbar fabrik. Ett uttalat mål för SCA är att vi ska bli oberoende av fossila bränslen vilket känns inspirerande för framtiden.

SCA söker nya medarbetare 

Just framtiden ser ljus ut även när det gäller att få jobb på SCA. Det är stora pensionsavgångar på gång och med en verksamhet i ständig förändring finns stora chanser att fortsätta utvecklas och prova nya tjänster inom företaget. Just nu söker SCA bland annat processingenjörer, samordnare, konstruktör, HR-partner, controller och personal till olika chefsroller. Men hur gör man för att få chansen att utvecklas och göra karriär inom SCA? Förutom ett brett utbildningsutbud internt på företaget förklarar Erik Olsson att det handlar om tre saker: hårt arbete, vilja – och att våga svara ja när chansen kommer.

– Med en positiv inställning och driv kommer du långt. Sedan behöver du inte vara expert från början. Jag har kastat mig ut i nya roller och inte vetat vad jag ska göra. Men vi har ett bra arbetsklimat och jobbar mycket med dialog mellan medarbetare. Det är okej att ställa dumma frågor. Alla ska känna sig som en i gänget. Det gillar jag.

Fakta: Det här är SCA

 

Foto: Unsplash.com
  • SCA är ett ledande skogs- och skogsindustriföretag.
  • Företaget äger 2,6 miljoner hektar skog i norra Sverige, vilket är det största privata skogsinnehavet i Europa.
  • Bolagets produkter omfattar träprodukter, massa, kraftliner, tryckpapper och förnybar energi.
  • SCA Obbola, utanför Umeå, har 300 anställda. Här tillverkas förpackningspapper för konsument- och transportförpackningar.
  • Just nu vill SCA anställa 15 nya medarbetare till exempel processingenjörer, samordnare inom el, automation, kyla och ventilation, liksom personal inom HR och ekonomi, controllers samt chefer i verksamheten bland annat inom förebyggande underhåll och produktion.

Här kan du hitta en tjänst som passar dig och bli en del av SCA du också.