Sängbutik och sängfabrik på samma ställe på Erikslund

PASS är en sängBUTIK i Erikslund. Javisst. Men PASS är också en sängFABRIK. Så den säng du beställer i PASS-butiken tillverkas i samma lokal. Med en precision och en ställbar teknik som bara finns hos PASS. Och ett pris som överraskar dig positivt.

HÅLLBART. – PASS sängar håller en mycket hög kvalitet och vi tillverkar alla sängar här i fabriken, säger Michael Viberg ägare till PASS sängbutik med fabrik på Erikslund i Västerås.

– Tack vare vår lokala produktion här på Erikslund i Västerås kan vi hålla nere kostnaderna, säger Michael Viberg, erfaren sängkonstruktör och ägare till PASS. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för kunden. Helt enkelt tillverka det kunden vill ha.

PASS of Sweden tillverkar vanliga sängar, kontinentalsängar och ställbara sängar.
– PASS ställbara sängar har en konstruktion som är helt unik. Mekaniken är så hållbar att vi lämnar hela 30-års garanti på mekanik och motor. Det har gjort att flera stora hotellkedjor valt att satsa på denna teknik och lite extra komfort i sina bättre rum. Och vi använder mekaniken i våra PASS-sängar.

KVALITET. – Mekaniken i de ställbara sängarna från PASS är 10 gånger starkare än de motorer som är vanliga på marknaden, visar Michael Viberg och Thomas Viberg på PASS of Sweden. – Den håller minst för ett par personer till.

Här kan du se alla våra sängar!

Michael har själv uppfunnit mekaniken i motordelen.
– Ja den är mitt patent, säger han. Och då blir det ju självklart att använda den hållbara konstruktionen av aluminium i PASS-sängarna. Istället för den vanliga plastmotorn som brukar ge sig efter bara några år. Vi värnar ju om miljön så en hållbar säng är alltid bäst.

Från beställning till kund utan mellanhänder

Michael brinner för sitt jobb. Vant går han från att i butikens säljyta ha lotsat några kunder rätt i valet av sängmodell. Till att limma stoppningen runt de pocketresårer som sätter kvaliteten i PASS-sängarna.

– Jag har lärt mig sängar från grunden. Sedan början av 90-talet har jag arbetat i branschen. Startade och drev bland annat sängkedjan KungSängen i 15 år från 1998-2012. Och därefter startade jag 2013 sängföretaget PASS Sweden AB.

PASS betyder Personligt Anpassat SovSystem. Och det är precis vad PASS-sängarna står för. Kvalitet som håller hela vägen.
– Eftersom vi bygger sängarna på plats har vi koll i alla led. Vi vet att sängstommarnas trä är 100 mm tjockt. Inte 80 som i de flesta andras. Att PASS endast använder stoppning som har en densitet på 35 kg/m3 eller däröver. Istället för det vanliga på marknaden som är 22-25 kg. Och att tygerna på madrasshättan är vävda med en slitstyrka som på det allra bästa möbeltyg.

Han fortsätter:
– Vi vet också att pocketresårernas kvalitet är bästa tänkbara med fjädrar indelade i sju komfortzoner. Fjädrar som inte deformeras efter några år.

Vill du veta mer om Pass of Swedens sängar? Kontakta oss här!

Sammantaget får PASS kunder därför en 30-årig garanti på sängarna. Och det gäller resårmadrasser, kontinentalsängar och ställbara sängar. Det är helt unikt.
– Motsvarande kvalitet hos andra sängleverantörer hamnar på det dubbla priset. Men PASS kunder har klara fördelar av att allt görs här lokalt i Västerås, säger Michael. Resultatet är hållbar kvalitet och korta leveranstider.

Att köpa säng ska vara en process som får ta lite tid.
– För att få en vilsam sovkomfort måste du provligga sängen, säger Michael. Du behöver känna vad madrassen kan göra för dig, hur den kan avlasta kroppen och därmed ge dig den nattvila vi alla så väl behöver. I butiken är vi proffs på sängar och hjälper dig att prova ut rätt säng. Den säng som blir optimal för just dig, avslutar Michael Viberg på PASS of Sweden i Västerås.

Testfakta har testat vår säng Excalibur Comfort. Här kan du se resultatet

PASS – Personligt Anpassat SovSystem

För att kroppen ska få en optimal vila ska sängen vara anpassad efter dig.

Välj en fast underdel anpassad som passar dig. Och prova ut en riktigt skön bäddmadrass därtill. Hos PASS säljs sängar som tillverkas på plats i butiken. Så här går tillverkningen till:

  • Träramen monteras.
  • Stoppningen till bäddmadrassen skärs till i anpassad storlek.
  • Stoppningen hellimmas runt ram och pocketresårfjädrar indelade i 7 zoner.
  • Tyghättan till resårmadrassen sys och monteras.
  • Den unika motormekaniken monteras.