Så lyckas Pass of Sweden skapa hållbara och bekväma sängar: ”Vägrar tumma på kvalitén”

Västeråsbaserade PASS of Sweden erbjuder hållbara sängar med mycket hög kvalitet – utan att de behöver bli dyra. Nu berättar grundaren Michael Viberg, som tidigare startat succéföretaget KungSängen, om hemligheten bakom konceptet.

– Sömnen påverkar vårt liv mycket mer än vad vi tror och därför vill vi ge våra kunder en unik kvalitativ produkt.

"Det är så viktigt att ge folk möjlighet till bra sömn", menar Michael Viberg, grundare av PASS of Sweden.

Michael Viberg är verkligen ingen duvunge i sängbranschen. Redan under slutet av 90-talet grundade han KungSängen, ett företag han utvecklade till en av de allra största aktörerna på marknaden och som hjälpt tusentals svenskar att sova bättre.

Han gick vidare från KungSängen och sålde verksamheten när den bestod av 35 butiker, hade över 200 anställda och en omsättning på uppemot 350 miljoner kronor.

När Michael Viberg nu satsar allt på sitt nya företag, PASS of Sweden, är det med en tydlig vision. Han vill skapa precis den säng som kunden vill ha med ett Personligt Anpassat Sov System – till ett mycket bra pris.

– Läkarkåren säger att många sjukdomar, både fysiska och psykiska, påverkas av hur du har sovit. Har du sovit dåligt så mår du dåligt. Man behöver ha en bra säng för att kunna ha ett bra liv. Därför tycker vi att det är så viktigt att ge folk möjlighet till bra sömn, säger han.

Personligt anpassade sängar och madrasser av högsta kvalité – här kan du kika in PASS of Swedens breda sortiment

Västeråsföretaget personligt anpassade sängar är helt unika. ”Vår affärsidé är enkel. Varför inte göra det kunden vill ha till ett mycket bra pris, skippa så många mellanhänder som möjligt. Hålla mycket hög kvalitet utan att behöva bli dyra”, berättar Michael Viberg.

Hos PASS of Sweden är personalen experter på sängar, och fokus ligger i första hand på att lösa kundernas sömnproblem. Till sin hjälp har de Michael Vibergs patenterade system med en lyftmekanik som gör sängarna ställbara på ett unikt sätt. Mekaniken är utförligt testad för att klara över 200 kilo i både huvud- och fotända.

– Många kunder som har problem med allt från kotförskjutningar till onda axlar söker sig till oss för att få hjälp att skapa en unik säng som passar dem. Vårt mål är att kunden aldrig ska behöva byta säng. Vi förändras som människor och efter 15 år kanske du behöver uppdatera hårdheten i madrassen, men själva mekanikdelen kan du ha kvar hur länge som helst.

Nyfiken på hur det ser ut i butiken på Erikslund? Här kan du få en virtuell rundtur

PASS of Sweden garanterar komfort, stöd och stil över hela linjen i sitt utbud av personligt byggda sängar.

För att kunna hålla priserna nere, och samtidigt erbjuda den höga kvalitén, är en viktig faktor att företaget har så få mellanhänder som möjligt. PASS of Sweden tillverkar alla sängar i egen fabrik på Erikslund i Västerås.

– Här har vi fabrik och butik i samma lokaler. Vi gör allt från scratch här. Allt är handbyggt för att vi ska ha full koll på hela processen utan att det ska bli dyrt för kunden.

Från kontaktuppgifter till öppettider – här finns mer info om PASS of Swedens butik i Västerås

Alla ställbara sängar har patenterad lyftmekanik. Mekaniken och motorn är designade för att hålla.

Många kunder blir förvånade över att se att allt görs – från ax till limpa – på Erikslund.

– När man kommer hit ser man tygrullar, man hör symaskinerna och spikpistolerna. Allt tillverkas på plats och det finns ett väldigt brett utbud att välja från för att skapa en säng som passar kunden perfekt.

Förutom sängar, gavlar och madrasser hjälper PASS of Sweden även kunder med skräddarsydda dynor till hemmet, båten eller husvagnen

Thomas Viberg, fabrikschef, och Kristian Dickson, vice vd och butikschef (till höger).

Vad kan man förvänta sig om man beställer en säng från PASS of Sweden?

– Att man får proffsig och kunnig hjälp med att välja en bra och kvalitativ säng, snabb leverans med en utsatt tid, massor av valmöjligheter och en garanti som sträcker sig 30 år framåt.

Tack vare den egna tillverkningen kan PASS of Sweden erbjuda mycket mer än bara sängar. I sortimentet finns bland annat dynor till trädgården, båten och husvagnen. Eller varför inte låta dem tillverka en unik säng till din älskade hund?

Kort om PASS of Sweden

● Adress och telefon –
Hantverkarvägen 2, Täby
08-630 12 00
Truckvägen 3, Skogås
08-22 98 00
● E-post: info@passofsweden.se
● Sociala medier: Facebook och Instagram.
● Om: PASS of Sweden erbjuder den högsta kvaliten, till absolut lägsta pris, med fokus på ergonomi och funktion i sängar och madrasser anpassade för just dig. PASS of Swedens tre butiker finns i Länna (Stockholm), Arninge (Stockholm) och Västerås. Där får du träffa duktiga säljare som guidar dig fram till en produkt som passar just dig.