En oas mitt i vintern

När kylan svider i kinderna och längtan blir för stor efter våren bjuder Ösmo Plantshop i Nynäshamns kommun in till en oas av exotiska blommor, växter – och en meny fylld av vegetariska läckerheter.
– Det är en upplevelse att besöka oss, säger Elisabeth Deckart, vd.

Elisabeth trivs väldigt bra på bänken utanför växthuset.

Familjeföretaget Ösmo Plantshop öppnade dörrarna till sina första kunder för över tolv år sedan. Elisabeth Deckart, som driver bolaget tillsammans med sin man Gerald, är båda födda och uppväxta i Schweiz, men de har aldrig glömt sina rötter.
– Vi serverar bland annat min mormors tårta i caféet – och den har blivit en succé. Det är viktigt för oss att baka och laga mat med hjärtat. Vi serverar dessutom bara vegetarisk mat, och vår buffé är mycket uppskattad, säger hon och berättar att deras mål är att alltid erbjuda kunskap och god service till sina kunder.

Ösmo Plantshop har öppet året runt, och det får plats cirka 100 sittande gäster i deras varma växthus. Bland blommor och vattenspel serverar de även bland annat paj, bakverk, pannkakor – och färska mackor. Jose från El Salvador arbetar som kock i köket, och när Elisabeth frågar honom var han hämtar inspiration till sina färg- och smakrika rätter är svaret enkelt:
– Jag hämtar inspiration från hela världen!

Läs mer om vårat café här!

Förutom caféet och växthuset har familjen Deckart satsat på att bygga upp en butik med ett brett utbud av bland annat snittblommor, inredning och presenter. Elisabeth och Geralds tre döttrar har dessutom utbildat sig till florister. Idag arbetar de på Ösmo Plantshop, men även i blomsteraffären Systrarna Deckarts Blommor, som är en filial till den huvudsakliga verksamheten.
– Vår son är också involverad i verksamheten. Han spelar även in alla våra reklamfilmer.

Man känner sig inte ensam när man är i ett växthus

– Ösmo Plantshop är ett perfekt utflyktsmål för både stora och små. Det är många som kommer hit för att äta, men även promenera omkring i växthuset – eller köpa en blomma eller två, säger Elisabeth.

Ta en titt in i vårt växthus!

För att skapa en unik julkänsla i växthuset har familjen Deckart bjudit in sångaren Erik Linder. Han kommer att hålla en traditionell julshow som heter ”Jakten på polstjärnans ljus” den 4 december – och Elisabeth ser fram emot att få lyssna på hans stämma.
– Han har en jättebra röst och är supertrevlig. Det kommer att bli en upplevelse att få höra honom sjunga i växthuset bland exotiska blommor som orkidéer, vackra hoyor, calatheor och julblommor, säger hon.