Unikt medlemskap skapar tryggare bilaffärer

Bilbranschen har länge kämpat mot ett dåligt rykte, något som organisationen Motorbranschens Riksförbund vill förändra. Idag har de cirka 1 500 medlemmar runt om i Sverige, men det är inte vem som helst som får kalla sig för MRF-verkstad.
– Det är hårda krav på bland annat affärsmannaskap, miljö, kvalitet och kompetens, säger Gustav Alm, servicemarknadschef på Rejmes Bil i Örebro som har varit medlemmar sedan 1970-talet.

Bilbranschen har länge kämpat mot ett dåligt rykte, något som organisationen Motorbranschens Riksförbund vill förändra.

Koncernen Tage Rejmes Bil är ett välkänt varumärke i södra Sverige och sedan starten 1958 har de byggt upp en blomstrande verksamhet ibland annat Södermanland, Småland och Östergötland. Idag är de återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia. Gustav Alm är servicemarknadschef på Rejmes Bil i Örebro.

MRF anordnar regelbundet utbildningar och kurser för deras medlemmar.

– Jag började som plåtslagare för 17 år sedan och har arbetat mig upp i företaget. Det finns en otrolig utvecklingspotential – och jag trivs jättebra. Ingen dag är den andra lik och jag tycker fortfarande att det är roligt att gå till jobbet varje morgon, säger han.

I Örebro säljer Rejmes bland annat nya och begagnade bilar, men de har även en bilvård och tvätt, verkstad, butik samt bilskadeverkstad för plåt och lack. Gustav Alm berättar att de dessutom är stolta medlemmar i Motorbranschens Riksförbund, MRF, sedan slutet av 1970-talet.

Läs mer om MRF här!

– Det är en trygghet och en garanti för våra kunder. De vet att vi är ett seriöst företag med bland annat rätt miljö, kvalitet, standard samt tredjepartskontroller. MRF har hårda krav och det är bra eftersom branschen historiskt sätt inte har haft det bästa ryktet, säger han.

Det är både tryggt och säkert att lämna in bilen hos en MRF-ansluten bilverkstad

Idag har de cirka 1 500 medlemmar runt om i Sverige, men det är inte vem som helst som får kalla sig för MRF-verkstad.

MRF vill lyfta fram den seriösa delen av bilbranschen inom såväl handel, service och verkstad. Alla medlemmar har förbundit sig att följa deras krav och riktlinjer när det gäller bland annat garanti och kundskydd.
– Den tekniska utvecklingen går otroligt fort. Om man inte följer med och anpassar sig kommer det att bli svårt att fortsätta verka på marknaden, säger Gustav Alm och lyfter fram den digitala revolutionen som har gjort ett permanent avtryck på bilbranschen.

Här hittar du vilka företag som är medlemmar i MRF!

– Det kommer nya saker hela tiden. Jag tycker att det är spännande, men det är samtidigt otroligt viktigt att vi har både kunnig och välutbildad personal för de nya och allt mer tekniska bilarna.

MRF anordnar regelbundet utbildningar och kurser för deras medlemmar som går hand i hand med den tekniska utvecklingen.
– Det är bra. Idag går det knappt att använda den gamla hederliga skiftnyckeln när man lagar en bil, säger Gustav Alm och skrattar.

MRF

MRF har cirka 1 500 medlemmar runt om i hela Sverige – alla har förbundit sig att följa de krav och riktlinjer som vi ställt upp. Detta gäller exempelvis MRF-garantin och MRF:s kundskydd.