Stort intresse för företagslokalerna i populära Moraberg Park

Efterfrågan på de eget ägda företagslokalerna i Brf Moraberg Park har varit stor sedan försäljningsstarten för ett par veckor sedan. Mäklare Mikael Cadling är inte förvånad: - Prisnivån är skälig, kalkylerna fördelaktiga och läget attraktivt.

Stort intresse för företagslokalerna i populära Moraberg Park

Mikael har hittills fått ett 30-tal samtal från intresserade företagare. Och gensvaret är mycket positivt.
– Alla kalkyler visar att det är betydligt lönsammare att äga sin företagslokal än att hyra motsvarande. Genom att förvärva lokaler halveras hyreskostnaden och det är självklart intressant för en företagare.

Det är företagare från olika branscher som hört av sig.
– Både väletablerade företag och nystartade hör till dem som vi skrivit ett bokningsavtal med. Vi har också stort intresse från bilhandlare, byggfirmor, byggbutiker, målerier – ja också från någon lunchservering.

Moraberg Park är en bostadsrättsförening för företagare. Lokalerna är mycket flexibla och finns i storlekar på mellan ca 150 och drygt 230 kvadratmeter. De är i två våningsplan varav det nedre har cirka 5 meters takhöjd.
– Just flexibiliteten är en styrka. Lokalerna är inte specialdesignade för en viss verksamhet utan passar många företag. Det ökar attraktionskraften också vid andraförsäljningar.

Läs mer om området Moraberg Park

Omkring 40 företag kommer att äga sina lokaler i de båda byggnaderna. Hittills har Mikael skrivit bokningsavtal med ett tiotal.
– Ska du vara med på tåget är det nu som gäller. Det går inte att vänta tills husen är klara. Då är det för sent, fortsätter Mikael. Det är annars klassiskt: När byggnaderna står på plats blir intresset ännu större. Men då återstår endast att köpa lokalen i andra led med i regel högre priser som följd.

Mikael vet av erfarenhet eftersom han förmedlat lokaler av samma typ tidigare.
– Det var en stor efterfrågan förra gången och det är en lika stor efterfrågan nu på lokaler som företagaren äger själv. Prisnivån med ett eget ägande är attraktiv. Det syns tydligt i kalkylerna hur jämförelsevis låga hyreskostnaderna blir, säger han och fortsätter:

– Blir du nyfiken tycker jag att du ska kika in på hemsidan www.morabergpark.se. Där finns riktigt bra databilder som visar hur lokalerna ser ut. Och vill du titta på något liknande i verkligheten så finns motsvarande projekt i Länna Park, Länna industriområde i Huddinge.

Just nu: Skicka in din intresseanmälan här

Mikael Cadling, Fastighetsmäklare
Camilla Göransson, Mäklarassistent

Än så länge finns ett flertal lokaler kvar att boka. Det gör att det fortfarande finns många olika slags lokaler att välja på. Men i takt med att bokningarna rullar på blir valmöjligheterna färre.
– Hör av dig till mig om du är intresserad. Jag svarar gärna på dina specifika frågor och ger dig ytterligare material och information om hur du går vidare, avslutar Mikael Cadling ansvarig mäklare på Swedbank kommersiella fastigheter.