I eget ägda arbetslokaler rår företagarna sig själva

I Moraberg Park äger du som företagare din företagslokal genom en Brf-förening. Det är ekonomiskt smart. Dessutom är lokalerna moderna, funktionella och energisnålt byggda.
  • 1/2

    Moraberg Park, fastigheten utvändigt.

  • 2/2

    Moraberg Park, fastigheten invändigt

– Driftskostnaden är ungefär hälften jämfört med att hyra motsvarande lokal generellt sätt, säger Mikael Cadling mäklare på Swedbank kommersiella fastigheter och fortsätter:

– Genom att i bostadsrättsform äga din verksamhetslokal slipper du obehagliga hyreshöjningar baserade på rådande marknadshyror. Dessutom är du inte tidsbunden av något hyresavtal. Du är fri att sälja när du vill. Eller behålla länge och expandera.

Att investera i egen lokal är både kortsiktigt och långsiktigt billigare.
– I backspegeln kan man konstatera att den som varit med från början i ett projekt investerat sina pengar väl, säger Mikael. Vi har sålt ett femtontal Brf-objekt för företagare och sett prisuppgångar från 100 000 upp till 500 000 kronor per enhet vid andraförsäljningar. Men självklart kan en del förklaras av rådande högkonjunktur.

Läs mer om området Moraberg Park

Moraberg Park är en bostadsrättsförening för företagare. Moraberg är strategiskt placerat utmed E4:an och är Södertäljes största externhandelscentrum med expansiv handel och industri.
– Läget är perfekt och lokalerna passar både stora och små företag, säger Mikael. De är 41 till antal i storlekar på mellan 150 och drygt 210 kvadratmeter. Lokalerna passar många olika verksamheter och planlösningen är i två våningsplan. Det gör det möjligt att ha till exempel verkstad på bottenplanet med stor vikport och kontoret en trappa upp.

Camilla Göransson, Mäklarassistent
Mikael Cadling, Fastighetsmäklare

Företagslokalerna är miljösmarta och är energisnålt byggda.
– De har riktigt bra energivärden och en kraftig byggkonstruktion. Som en modern energisnål villa. Det håller nere driftskostnaderna. Fastigheterna värms med golvvärme från fjärrvärme och varje lokal har ett eget ventilations- och värmeåtervinningssystem. Fiber går rakt in i varje lokal.

När företagare samlas och bildar bostadsrätts- och företagarförening brukar det bli bra sammanhållning företag emellan.
– Man börjar spontant samarbeta med varandra, säger Mikael. En byggfirma behöver rörmokarhjälp. En annan nya skyltar att marknadsföra sig med. Nya företagarkonstellationer uppstår och man får nya kunder.

 Just nu: Skicka in din intresseanmälan här

Säljstarten av lokalerna på Brf Moraberg Park har precis börjat och tillträde blir i kvartal 4 2018.
– Kika in på webbsidan www.morabergpark.se. Eller hör av dig så berättar jag mer om dessa nya möjligheter för företagare, avslutar Mikael Cadling ansvarig mäklare på Swedbank kommersiella fastigheter.