One Stop Shopping! I Mittpunkten finns allt du behöver

Med all handel under ett och samma tak, läget och smidigheten att ta sig dit samt sina generösa öppettider gör Galleria Mittpunkten i Östersund skäl för sitt namn. I mars får gallerian dessutom en ny butik när Kicks slår upp portarna.

Fotograf: Göran Strand

Centralt i Östersund, mittemellan gågatan och bussgatan ligger populära Mittpunkten. Här är det ”one stop shopping” som gäller. Vad du än är ute efter ska du kunna hitta det mesta i någon av gallerians butiker.
– Vi har allt från hemmaprylar och elektronik till kläder, parfym, bijouterier, livsmedel, systembolag, apotek och vårdcentral, berättar Annette Lindow, marknadsansvarig för Mittpunkten.

Dessutom får du bättre service i en fysisk butik och slipper krångel med byten och returer om något blir fel.

Besökarna kommer från hela länet. Tack vare parkeringshuset med 200 platser tar de sig med hiss direkt in i gallerian. Lika lätt är det att ta sig hit med kommunala bussar som stannar utanför entrén.
– En annan sak som gör det enkelt för kunderna är att de kan lita på att vi har öppet. Vi har väldigt generösa öppettider. Det är bara på juldagen, påskdagen och midsommardagen vi har stängt, säger Annette Lindow.

Vill du veta mer om vad som händer på Mittpunkten – följ oss på facebook.

Med ca 20 mil till närmaste stad är Östersund ett nav för handeln och har därför ett gynnsamt läge i förhållande till många andra städer. Den största konkurrenten är näthandeln, men många Östersundsbor har förstått att man måste gynna de lokala butikerna om den fysiska handeln inte ska utarmas för mycket.
– Dessutom får du bättre service i en fysisk butik och slipper krångel med byten och returer om något blir fel.

En nätshoppare missar förstås även stämningen som finns i en galleria. Mittpunkten arbetar mycket med att få sina besökare att trivas. Handlarna är omvittnat trevliga och som en oas ute i gallerian, omgivet av gröna växter, finns Espresso House där man kan ta igen sig en stund men en god fika. Vid aktiviteter höjs trivselfaktorn med exempelvis pianomusik och värdar som delar ut godis och ballonger.
– Vi försöker alltid vara med och koppla på aktiviteter när det händer saker i stan, som Storsjöyran och Storsjöcupen, och vi har ett bra samarbete med Destination Östersund kring sådana evenemang. Butiksägarna är väldigt positiva till att hitta på saker, och just nu håller vi på att utveckla en återkommande Mittpunktendag med happenings, tävlingar och annat som ska visa kunderna vår mångfald och ytterligare stärka vårt varumärke, berättar Annette Lindow.

Här kan du se alla butiker som finns i mittpunkten

Premiär för det skulle passa i slutet på mars när butikskedjan Kicks flyttar in på den yta parfym- och sminkbutiken Sense tidigare låg.
– De stängde vid årsskiftet och det känns jättebra att Kicks ersätter dem. Eftersom de är i samma bransch gör det att vi får behålla den mix som vi vill ha och kan fortsätta erbjuda allt kunderna behöver.

Mittpunkten byggdes 1962 och renoverades 2009–2010. Idag består gallerian av ett tjugotal butiker, i en väl varierad mix av branscher. Huset inrymmer Clas Ohlson, Coop, Cubus, Dea Axelssons, Elgiganten Phone House, Espresso House, Gina Tricot, Glitter, Hälsokraft, Jack & Jones, Kicks (öppnar i mars), Kronans Apotek, MQ, mStore, Scorett, Sense, Specsavers Optik, Stadium, Systembolaget, Ur & Penn samt Vero Mode. Här finns också hälsocentralen Ripan.