Mittpunkten har alla klapparna under ett tak!

Julklappar för alla smaker, julstämning med dekorationer och musik och en chans att pusta ut och ta en kaffe när julstressen känns övermäktig. Galleria Mittpunkten i Östersund erbjuder allt du behöver för att klara årets julhandel.

Mittpunkten har alla klapparna under ett tak!

Med ett 20-tal butiker och ett kafé mitt i Sveriges mittersta stad är Mittpunkten en naturlig mötesplats för Östersundsborna, inte minst under julhandeln. Sedan slutet av november är gallerian prydd med röda julstjärnor och ljusslingor medan julmusiken strömmar ur högtalarna.
– Det är många som har stannat till och berömt oss och varit nyfikna på var pyntet kommer ifrån, berättar Annette Lindow, marknadsansvarig för Mittpunkten och även den som har stått för dekorationerna.

I årets julkalender kan du tävla om presentkort varje dag – följ oss på facebook för att få mer information om hur du deltar

Hon tror att stämningen är viktig när vi är på jakt efter julklappar till våra nära och kära. I Mittpunkten är det inte heller svårt att hitta det man är på jakt efter. Här finns ett brett utbud med mobiltelefoner och annan elektronik, hemmafixprylar, leksaker, kläder och accessoarer i massor, hälso- och skönhetsprodukter, livsmedel och mycket annat.
– Vi erbjuder det som man brukar kalla för one stop shopping, med allt under samma tak. Att vi sedan har ett eget parkeringshus med 200 platser gör det ju väldigt behändigt, säger Annette Lindow.

Sedan finns förstås alltid den där familjemedlemmen som det är omöjligt att köpa rätt klapp till. Lösningen heter Citykortet, ett presentkort som fungerar precis som ett bankkort och gäller de flesta butiker och serveringar i Östersund. Citykortet finns att köpa i en automat vid Espresso House inne i Mittpunkten, där kan man förstås också passa på att ta en fika innan man handlar vidare.

Vid sidan om shoppingen erbjuder Mittpunkten en rad aktiviteter för att ytterligare plussa på den rätta julstämningen. På gallerians facebooksida pågår en adventskalenderaktivitet där någon varje dag fram till julafton vinner ett present på 300 kronor hos en av Mittpunktens butiker eller värdecheckar som gäller i hela huset, med ett par undantag.

Allt kulminerar helgen före jul då Mittpunkten tillsammans med övriga stan har utökade öppettider och samtidigt bjuder på körsång, pianounderhållning, godis och pepparkakor. Då kommer även lokala matproducenter finnas på plats och sälja sina produkter.
– Det kommer att bli ett trevligt inslag i julhandeln och eftersom julaftonen ligger så nära helgen i år satsar vi på ”Tomtelördag” istället för en aktivitet med kvällsöppet. Sedan har vi ju öppet på julaftonen också, det är förvånansvärt många som är ute och handlar då och självklart är de välkomna till oss i Mittpunkten, säger Annette Lindow.

Här kan du se julens öppettider

Om Mittpunkten

Mittpunkten hittar du på Kyrkgatan 66 mitt emot Östersunds busstation.

Gallerian innehåller butikerna Coop, Clas Ohlsson, Cubus, Dea Axelsson, Elgiganten Phone House, Espresso House, Gina Tricot, Glitter, Hälsocentralen Ripan, Hälsokraft, Jack & Jones, Kronans Apotek, MQ, mStore, Scorett, Sense, Specsavers Optik, Stadium, Systembolaget, Ur & Penn och Vero Moda.

Här hittar du mer information och julens öppettider