Hon vann 6,6 miljoner för fem år sedan – det gjorde hon för pengarna

Vad skulle du göra om du blev mångmiljonär? För fem år sedan gick vann en kvinna i Uppsala Miljonlotteriets Jackpott på 6,6 miljoner. Vinsten har gjort att hon kunnat uppfylla många av sina drömmar.

Vad skulle du göra om du plötsligt blev mångmiljonär? Kanske resa iväg till ett varmt land? Foto: Pexels.com

Brukar du fantisera vad du skulle göra om du blev mångmiljonär över en natt? Skulle du resa till varmare breddgrader, köpa boendet du drömt om eller göra verklighet av den där företagsidén som du haft i flera år? Med flera miljoner på kontot är möjligheterna oändliga. För en kvinna i Uppsala blev drömmen om att bli rik verklighet för fem år sedan. Då vann hon hela 6,6 miljoner.

– På vissa sätt har mitt liv inte förändrats alls, men det finns självklart en ekonomisk säkerhet som inte fanns innan. Bland annat har jag kunnat resa med familjen till både Mexiko och Nordafrika samt byggt mitt drömhus, berättar kvinnan.

Vann jackpott efter tre månader 

Hon hade prenumererat på Miljonlotteriets lotter i tre månader när hon fick ett annorlunda samtal som bokstavligt talat satte guldkant på hennes tillvaro. Det var Miljonlotteriets drömcoach som ringde för att berätta att hon vunnit Jackpotten på 6,6 miljoner.

– Först blev jag arg eftersom jag trodde att det var en försäljare som ringde. Jag till och med skrek och frågade hur hon hade fått mitt nummer. När kvinnan svarade att hon fått det av min man började jag faktiskt lyssna. När jag förstod vad hon berättade trodde jag att jag skulle svimma!

Hjälper människor för vinstpengarna 

Det var fem år sedan. När kvinnan i dag ser tillbaka på skillnaden mellan sitt liv före vinsten och i dag har hon ett annat fokus. Förutom en stabil bas så har pengarna hjälpt henne att uppfylla en dröm – att kunna hjälpa andra.

– För mig är det viktigt att kunna hjälpa till. I dag kan jag stödja människor i min närhet som behöver det. Bland annat stöttar jag två familjer som har det svårt och då känner jag att min vinst gör nytta, säger hon.

Att hjälpa andra människor är något som är Miljonlotteriets själv och hjärta. När du köper en lott gör du skillnad i andra människors liv. Miljonlotteriet ägs nämligen av Sveriges största nykterhetsorganisation IOGT-NTO som hjälper barn och vuxna att komma till en trygg och drogfri miljö. Överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går direkt till IOGT-NTO-rörelsens arbete – som bland annat arrangerar över 70 sommarläger för barn, kamratstöd för olika åldrar och driver behandlingshem för vuxna. Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med nära 2 miljarder kronor till IOGT-NTO-rörelsen.

Vill du också vinna stort? Ta chansen här!

FAKTA: Miljonlotteriet

• Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier.

• Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen vars arbete ger barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö.

• Du måste vara 18 år för att kunna delta i Miljonlotteriet.

Läs mer om Miljonlotteriet här.