Här är hemligheten bakom 63-åriga Helenas viktras

Helena Pilawa, 63, knöt näven och tappade sex kilo på tre månader.
– Svårare är det inte och jag kan lova att jag blir både mätt och glad, säger Helena.

Helena Pilawa har tappat sex kilo i vikten. Hon kombinerar träning i grupp med ett och annat gympass.

Gilla oss på Facebook
Gilla oss på Facebook:
Gävle
Sandviken

En knuten hand har fått en central roll för Helena Pilawa sedan hon började på Må Bättre och Weight Trainer (viktminskningsprogram).

– En knytnäve protein, en knytnäve kokta grönsaker, inte potatis, en handflat sallad, gurka, tomat mm samt en tumme fett tre gånger om dagen är det som gäller, säger hon.

Helena räknar inga kalorier eller följer en tråkig diet utan äter bara riktig mat. Målet var en viktminskning med ett halvt kilo i veckan och det har inte varit något problem.

– Ingen minskning i rekordfart för min del utan det skall gå långsamt, säger Helena Pilawa.

Äta rätt är en del i viktminskningsprogrammet, men det innehåller så mycket mer. Träning i grupp och individuellt, mental träning, rådgivning samt vägning och mätning en gång i månaden.

– Till detta har jag ett program så jag kan följa min utveckling via datorn samt naturligtvis min personliga tränare, säger Helena som är glad att hon börjat träna.

Att börja träna kan vara ett svårt och ångestfyllt beslut. Oftast är det första steget det svåra steget. Det gäller att vara mentalt redo för och att gå ner i vikt och att börja träna. Man måste helt enkelt bestämma sig.

Jag måste gå ner några kilo i vikt. Jag måste börja träna. Jag måste prioritera och tänka på mig själv och min hälsa. Tankar som säkert många har haft både då och då.

– Visst hade jag tänkt likadant. Men nu bestämde jag mig. Jag hade gått i pension och det var dags att satsa på mig själv och min kropp.

Och det var inte frågan om att spendera flera timmar i träningslokalen varje dag.

– Det är faktiskt en myt. Du kan nå minst lika bra resultat genom att träna kort och effektivt. Den bästa träningen är den som blir av, säger Patrik Schultz på Må Bättre.

Just det har Helena anammat.

– Jag tränar i grupp två gånger i veckan, sedan blir det något pass på gymmet. Må Bättre har ett fantastiskt utbud av aktiviteter. Skulle jag inte ha den rätta lusten så blir det en långpromenad.

Sex kilo lättare på tre månader samt mycket gladare och piggare har Helena blivit.

Har du märkt av några andra effekter?

– Jag har en helt annan kraft och stabilitet och det är även bra för självförtroendet. Man blir ju lite stolt, som äldst i gänget, när man hänger med även på de svåra övningarna. Dessutom träffar man en massa trevliga människor på Må Bättre och kanske viktigast av allt – man blir sedd, säger Helena.

Så hittar du rätt träning och kostråd för dig