Ett rungande nej blev en livsstil för Maria och Andreas

Det tillhör inte ovanligheterna att par tränar för sig, både i och utanför gymmet. Annat är det för de jämnåriga livskamraterna Maria Andersson och Andreas Fält Zwinge som har funnit ett gemensamt intresse i träningen.
– Det är det bästa vi har gjort.

Paret Maria Andersson och Andreas Fält Zwinge har funnit ett gemensamt intresse i att träna tillsammans.

– Jag hör hemma på gym och framförallt har jag förstått att man måste ta i för att utvecklas.

Orden kommer från 40-åriga skolsköterskan Maria Andersson.

Tonen var inte lika positiv när hennes livspartner och jämnårige Andreas Fält Zwinge för lite mer än två år sedan berättade att han ville att de skulle börja på Må Bättre.

maria_andreas_03– Jag var hemskt negativ till gym. Att gå på pass var okej. Men gym. Nej absolut inte.

Men Maria följde med i ren protest.

– I dag tycker jag att det är det bästa jag gjort. Tänk att kunna träna tillsammans och ha ett gemensamt intresse. Det kan inte bli bättre.

Du ser ingen nackdel med att träna tillsammans?

– Skulle vara att jag då och då får äta upp att jag var en sådan motståndare i början. I dag är det nästan så att det är jag som driver på.

I dag tränar paret med glädje tre till fyra gånger i veckan.

Se också: Hitta din träningsanläggning här

– Vi sporrar och peppar varandra. Ibland tar vi hjälp av en personlig tränare för att utvecklas och framförallt för att göra rätt, säger Andreas Fält Zwinge.

– Dessutom ger det en nytändning. Sak samma med de gruppträningar vi är med i. En ständig variation. Det blir aldrig tråkigt att träna, påpekar Maria Andersson.

De trivs verkligen med att träna och det har gett resultat.

– Absolut och vi mår jättebra. Man blir liksom inte yngre och då är det viktigt att behålla muskelmassan och vikten. Gym är hur bra som helst, säger Maria Andersson.

Marias och Andreas entusiasm och passion för träning har även smittat av sig.

– I dag är gym och träning hela familjens angelägenhet. Våra pojkar har blivit intresserade av träning och det är verkligen stimulerande. Ungdomar gör ju inte som man säger utan de gör det som vi gör. Jättekul, konstaterar hon.

För Maria och Andreas har träning blivit en viktig del av vardagen.

– Man kan aldrig skylla en missad träning på att man inte har tid. Må Bättre har verkligen ett  generöst öppethållande och en fantastisk service. Vi är som en enda stor familj, säger Maria Andersson.

Se också: Hitta din träningsanläggning här