Ökad livsglädje med hjälp av yoga

– Yoga är ett sätt att hålla kroppen smidig, behålla rörligheten och slappna av.
Den sammanfattningen ger Petter Kolseth och Lovisa Ahlin, två av många på Må Bättre, som varje vecka deltar i ett eller flera yogapass.

För Petter Kolseth och Lovisa Ahlin är yoga en viktig del i träningen.

Gilla oss på Facebook: Avesta Falun Hedemora Borlänge Säter Gävle Sandviken
Gilla oss på Facebook:
Gävle
Sandviken

Stäng av teven, telefonen och datorn – helt enkelt logga ut och lär dig vila i dig själv genom yoga.

– Yoga gör att jag kan varva ner. Jag jobbar mycket, många aktiviteter utanför jobbet och sällan en lugn stund. När jag kommer till Yogan kopplar jag ifrån och fokuserar på en sak och på mig själv. Underbart, säger Lovisa Ahlin.

Yoga ger flera positiva effekter. Den minskar stress, lugnar sinnet, ökar kroppsmedvetandet och ger dessutom en starkare och smidigare kropp.

Yoga är hälsa för kropp och själ. Och Må Bättre hjälper dig fram till rätt val för dig.

– Där hjälper vi till med rådgivning. Vi har allt från helt avslappnande pass till riktigt fysiskt krävande, säger Patrik Schultz på Må Bättre.

Och han får medhåll av Petter Kolseth som kört yoga pass ända sedan 2003.

– Alla pass har sin fördelar. Själv föredrar jag ett ganska tufft yoga pass. Svetten rinner och det är fysiskt krävande men samtidigt är jag lugn och avslappnad efteråt.

Är du nyfiken på yoga så skall du se det som ett verktyg för din personliga utveckling. Stunden på mattan ger både mental avslappning, stärker kroppen och ökar rörligheten.

– Yoga kan vara lågintensiv, fysiskt krävande och ändå lugnande, avslutade Petter Kolseth och Lovisa Ahlin.

Och Yoga passar alla åldrar. Yogans långsamma, mjuka rörelser passar för ung som gammal och framför allt ger den en ökad livsglädje.

Läs mer om hur du får en personlig hälsoplan