Därför blir campinglivet alltmer populärt

Allt fler väljer att köpa husvagn och tillbringa lediga helger och semestern på en bra camping med många aktiviteter. Men många gillar också fricamping med fiske och friluftsliv.- Det som lockar är frihetskänslan, det hör jag varje dag, säger Robert Wirén, säljare på LW Husvagnar i Smedjebacken.

FRIHET NÄRA NATUREN. – Med husvagn styr du helt din egen fritid och det uppskattas av alltfler, säger Robert Wirén på LW Husvagnar i Smedjebacken. Välkommen in och kika på vårt stora utbud.

LW Husvagnar har funnits sedan mitten av 90-talet och startades av Roberts pappa Leif som driver företaget.
– Jag är uppväxt med husvagnar och har jobbat i verkstan, med rekond, på kontoret och nu i försäljningen. 2013 flyttade vi in i dessa 5000 kvadratmeter där vi idag säljer husbilar, husvagnar och campingtillbehör samt har en fullvärdig verkstad för husbilar och husvagnar.

Robert märker av det ökande intresset för husvagnar och han tycker det är viktigt att varje kund hittar sin vagn.
– Det finns så många olika planlösningar och har man inte haft husvagn tidigare tycker jag att man kan ge sig lite tid och kika runt. Vi har många vagnar att välja på och som man kan kika närmare på här hos oss.

För barnfamiljen är det många som väljer barnkammarvagnar, alltså vagnar med våningssängar.
– Sådana planlösningar finns i båda våra varumärken Knaus och Weinsberg.

Här ser du vilka husvagnar som vi har i lager just nu

Framförallt tycker Robert att man ska tänka till lite kring hur man ska använda sin vagn.
– Har du inte tänkt campa på vintern finns ingen anledning att välja en vinterisolerad husvagn. Då är det betydligt bättre att köpa en ny husvagn för samma pengar som du skulle ha fått ge för en 5-10 år gammal vintervagn.

Åh det känns så hemtrevligt här

Robert fortsätter:
– En ny vagn har garantier, exempelvis en tioårig täthetsgaranti och finansieringsvillkoren är riktigt bra.

Den som tänker fricampa kommer att ha mycket användning av att sätta solpanel på taket.
– Livet blir så mycket enklare med elström till belysning och tv. Det kanske man inte tänker på direkt, men är något jag brukar rekommendera.

Tillbehörsbutiken är välsorterad och här hittar man det mesta som gör campinglivet bättre

Campingbutiken på LW Husvagnar är välsorterad och här hittar man specifika tillbehör som både gör campinglivet mer funktionellt och trevligt.
– Ett bra förtält är förstås kanon om du tänker stå på en camping under en lite längre tid. Det ger ett extrarum för familjen och numera finns det många smarta lösningar på förtält, säger Robert och fortsätter:

– Efterfrågat är också alla förvaringslösningar, man bor ju på liten yta i vagnen och det kräver sina speciella lösningar.

På LW Husvagnar säljs också begagnade vagnar av olika märken. Alla är genomgångna av företagets experter och samtliga står inomhus för visning.
– Servicen görs av vår auktoriserade verkstad där vi utför alla typer av kontroller, reparationer, tester och försäkringsskador. Alla begagnade vagnar vi säljer har verkstaden kontrollerat. Och samtliga är självklart både fukt- och gasoltestade.

Här hittar du vår webbshop – Den är fullmatad inför sommaren

Just nu har högsäsongen för camping börjat vilket innebär att Robert själv inte hinner leva särskilt mycket campingliv själv. Men det är inget han tänker särskilt mycket på.
– Det är ju mitt jobb att på alla sätt hjälpa kunden att hitta den husvagn som passar och det känns så kul när jag ser att kunden blir riktigt nöjd. Det är ju mitt mål, avslutar Robert Wirén på LW Husvagnar i Smedjebacken.

Vill du ta del av våra senaste nyheter och ta del av våra kampanjer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!