Här ska Ludvikas nya lägenheter byggas

LudvikaHem arbetar för att Ludvika skall utvecklas och växa.
Under de senaste åren har Ludvikas befolkning ökat och hand i hand med det växer bostadskön.
– Vi vill få fart på nybyggnationen. Nya lägenheter skapar en omsättning på bostadsmarknaden, säger Ulf Rosenqvist, vd på LudvikaHem.

Här ska Ludvikas nya lägenheter byggas

Kvarteret Freja, mitt i centrala Ludvika, är det senaste slutförda byggprojektet med 78 nya moderna lägenheter i centrum.
Men LudvikaHem nöjer sig inte med detta. De har flera projekt i pipeline.

Närmaste att sätta spaden i marken för är kvarteret Tjädern.

I korsningen Fredsgatan – Köpmansgatan, på den lilla parkeringen, söder om systembolaget skall det uppföras 46 nya lägenheter.

Fastigheten på Köpmansgatan 11 skall jämnas med marken.

Under våren kommer projektet att upphandlas och nybyggnationen består av lägenheter i storleken ett till tre rum och kök med inglasade balkonger.

P-platser med motorvärme för hyresgästerna kommer att finnas i gatuplanet och i anslutning till byggnaden finns även besöksparkeringar.

Från Köpmansgatan blir de två ingångar och inne på gården finns en upphöjd avgränsad gårdsyta med lekredskap, grillplats och i övrigt en trivsam utemiljö.

Och bäst av allt. Framtida intresserade hyresgäster kommer att ingå i en referensgrupp tillsammans med hyresgästföreningen. Inredning, materialval, utformning, tillval och andra mervärden som är viktiga för ett framtida modernt boende skall avhandlas i gruppen.

– Våren 2017 kommer lägenheterna vara sökbara på vår hemsida i vårt marknadssystem. Som alltid fördelas lägenheterna utifrån köpoäng, säger Eva-Lena Gunningberg, marknadskoordinator på LudvikaHem.

Är du intresserad av att byta till en modern lägenhet, flytta från villan eller tipsa någon att flytta till Ludvika kan vi rekommendera vi att du ställer dig som sökande redan i dag och följ nybyggnationsplanerna på LudvikaHem:s hemsida.