Nu byggs det hyresrätter med vinterträdgård centralt i Lindesberg

Just nu är det en grop. Men om två år står de båda husen vid Kyrkberget i Lindesberg klara. Det ena med 30 sobra hyresrätter. Det andra med modern vårdcentral, folktandvård och barnavårdscentral. Och husen är sammanlänkade via en härlig inglasad innergård.

SAMARBETE. Huset med hyresrätter och huset med bl a vårdcentral förenas genom en glasad innergård i centrala Lindesberg.

– Det kommer att bli jättefint, säger Arne Larsson projektchef på Libo. Det är loftgångslägenheter vi bygger. Och samtliga har sin entré från det med växter inredda atriet.

Det är Lindesbergs kommunala bostadsbolag Libo som tillsammans med Region Örebro genomför projektet med de båda sammanlänkade husen i kvarteret Bulten.
– Regionens fastighet innehåller vårdcentral, folktandvård och barnavårdscentral. I Libos hus kommer det på bottenplan att finnas dagrehab, ett antal lokaler och en restaurant.

Läs mer: Bostadsbolaget Lindesbergsboende

Och så lägenheter förstås. Klassiskt nordiskt inredda med stilrena materialval och parkett i alla rum.
– På plan 2-4 byggs det 30 lägenheter i storlekarna 2-4 rum och kök. Planlösningen är öppen och lägenheterna har stora glaspartier ut mot atriet. Tvättmaskin och torktumlare är standard i de snyggt kaklade badrummen.

Arne Larsson, Projektchef

Husen är skapade med naturen som inspiration. Mycket trä och stora glaspartier ger en gränslös övergång mellan ute och inne.
– Här kommer det att finnas flera gröna rum. På baksidan anläggs en härlig park med sittplatser och en uteplats med grill för hyresgästerna. Atriet inreds grönt med krukväxter och en hel växtvägg från golv till tak. Det blir som en vinterträdgård som aldrig blir kallare än 15 grader.

Och i denna inglasade grönska finns utrymmen för umgänge. Dagtid är innergården öppen för besökare till vårdcentral, folktandvård och bvc. Kvällar och helger är den tillgänglig bara för de boende.
– I atriet kommer det att finnas sittplatser. Vi hoppas att rummet ska ge människor möjlighet att träffas i all enkelhet. Kanske ta en kaffe eller en lunch i restaurangen.

Läs mer: Hyresrätter med fokus på livsstil

Bergsparken, som boendet kallas, ligger centralt i Lindesberg. Det tar bara 5 minuters promenad till Arenan och 2 minuter till stationen.
– Läget är perfekt också om man vill pendla. Lindesbergs kommunikationer är riktigt bra och en resa till Örebro går på en halvtimme.

I anslutning till fastigheterna kommer det också att byggas ett parkeringsgarage i 2 plan med plats för 200 bilar.
– P-platserna är till för de boende och deras besökande men även till verksamheternas besökare och pendlare. I garaget installeras dessutom ett antal laddstolpar för elbilar samt solceller för att försörja byggnaden med el.

Trots att byggnationen av Bergsparken inte mer än påbörjats är det ändå läge att anmäla sitt intresse av att bo där.
– Det kommer att bli ett mycket attraktivt boende i dessa hyresrätter, säger Arne. Det blir en jättefin miljö. Så är du intresserad ska du absolut anmäla det redan nu.

Anmäl ditt intresse för Bergsparken här.