Här finns nybyggda hyresrätter som får dig att bo och må bra

Det finns ett lugn för själen i Lindesberg. Och ett framåtdriv. Därför bygger nu bostadsbolaget Libo fler hyresrätter. Med fokus på livsstil. Som golf- eller hästboende, familjeboende vid sjön och sobra loftgångslägenheter med ingång från husets vinterträdgård.

LIVSKVALITET. Nu byggs många attraktiva hyresrätter för ett må-bra-boende i Lindesberg.

– Det har hänt massor i Lindesberg under senare år, säger Roger Sixtensson vd på Libo. Ta bara området runt Lindesjön. Det är verkligen livskvalitet att leva här i denna sjönära småstadspuls. Och därför bygger Libo nu många nya lägenheter.

Libo är Lindesbergs kommunala fastighetsbolag
– Vi har ett stort intresse från boende både i och utanför kommunen. Många söker ett annat sätt att bo. En livsstil som fyller på med energi. Och som ger möjlighet till avkoppling.

Läs mer: Bostadsbolaget Lindesbergsbostäder

Lindesbergs underbara läge i Bergslagen möjliggör precis detta.
– Det är naturligt vackert häromkring. Lägg därtill bra kommunikationer. Örebro ligger bara 30 minuter bort.
Dessutom har Lindesberg en puls som man kanske inte förväntar sig.
– Här finns massor att göra vare sig det handlar om shopping, träning, teater, utställningar eller föreningsliv. Och det som är unikt med Linde är den lilla stadens närhet.

Hem för alla. Hela livet

Med mottot ”Hem för alla. Hela livet” bygger Libo nu nytt på flera håll i Lindesberg.
– Åkilsbacken är ett exempel där nu 70 Svanenmärkta lägenheter med modern öppen planlösning är färdigbyggda.

Roger Sixtensson, VD Lindesbergsbostäder

Flera livsstilsboenden är också på gång. Golfboendet är redan klart för inflyttning.
– Med en fantastisk utsikt och bara några hundra meter till golfbanans första tee bor man i läckra lägenheter på 103 kvm. Andra livsstilsboenden som kommer att byggas är ett hästnära boende invid ett ridhus och ett boende där närheten till skog och friluftsliv är påtaglig.

Läs mer: Golfnära livstilsboende i Lindesberg

Libo bygger också bostäder centralt.
– I oktober månad startar ett nybyggnadsprojekt vid strandpromenaden, Strandskolan/Gåsen 7. Där blir det 20 moderna hyresrätter med öppen planlösning, stora glaspartier ut mot sjön och balkonger i söder- eller västerläge. Nedanför byggs en stor brygga med båtplats för den som önskar.
Bryggan kommer också att vara tillgänglig för allmänheten, något som Roger tycker är särskilt viktigt.
– Libo vill göra det enkelt för Lindesbergsbor att naturligt träffas. Bryggan är ett exempel. Ett annat är vinterträdgården och parken i projektet Bergsparken.

Läs mer: Strandskolan – Gåsen 7

I centrala Linde projekteras också ungdomsbostäder.
– Där den gamla brandstationen låg blir det kontor och lägenheter på 35 kvm. Här kan vi erbjuda unga människor en första lägenhet. Och ett attraktivt studentboende. För den som studerar här eller exempelvis i Örebro. Det är ju bara 2 minuters gångväg till stationen.

Lindesberg som bostadsort är en sällsynt lyckad kombination av småstadens livskvalitet och närheten till storstadspuls.
– Här finns en vänlighet och en närhet till folk och natur. Och vi kan erbjuda olika slags må-bra-boenden. Välkommen hit och se hur attraktivt det blivit att bo i Lindesberg, avslutar Roger Sixtensson.

Läs mer: Centrala hyresrätter med vinterträdgård