Berit i Köping står bakom Sveriges mest nöjda kunder

Om du gör en utflykt till Korslöt i helgen kan du vara säker på att du ser spår av Berit Ryding på banan. Efter över 30 år på Länsförsäkringar Bergslagen har Berit företagets värderingar i blodet. Värderingar som hon tagit med sig in i Köpings golfklubb.

När Berit Ryding inte hjälper sina kunder med försäkringar och pensioner hittar du henne säkrast på golfbanan ute på Korslöt.

– Det står Länsförsäkringar i pannan på mig, säger Berit, med glimten i ögat.

Hon började som vd-sekreterare på Länsförsäkringar Örebro län och Länsförsäkringar Västmanland 1989. När bolagen slogs ihop till Länsförsäkringar Bergslagen följde hon med, och sedan 1997 jobbar hon med försäkringar och pensioner. Sedan 15 år i Västerås och Köping, och riktat mot privatpersoner i första hand.
– Jag har aldrig funderat på att byta till någon branschkollega. Jag vill jobba för Länsförsäkringar. Jag gillar det kundägda och tycker att jag har ett jätteroligt jobb, säger hon.

Så sparar du bäst till pensionen

Högst betyg av kunderna
Hon har varit med och byggt upp det starka varumärket Länsförsäkringar Bergslagen blivit.  Nästan varje gång Berit träffar en kund får hon bevis för hur nöjda de är.
– De känner sig sedda och är glada att kunna mötas öga mot öga. Även om vi så klart erbjuder digitala möten, vill många träffas i verkligheten.

Som allra roligast är jobbet när hon kan erbjuda något extra, som kunden inte förväntar sig. Och det kan hon ofta.
– Jag tror inte att kunden alltid förväntar sig att vi ska ha helhetsbilden. Att vi kan erbjuda koll på pensionen, den totala ekonomin, skydd för efterlevande och hjälp med jurist.

Samla din pension och få bättre överblick

Stort hjärta för Köpings golfklubb
Värderingarna från Länsförsäkringar har Berit tagit med sig in i sitt stora fritidsintresse – golfen. När hon för 15 år sedan fick sitt gröna kort vände hon sig till golfklubben med lite feedback på hur den borde jobba. Nu sitter hon i styrelsen och är ansvarig för medlemskommittén. Och är märkbart stolt över klubbens utveckling. Bland annat hur långt den kommit i klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50.
– Det handlar om jämlikhet, inkludering och omtanke. I vår klubb vill vi att en tjej på 17 år ska känna sig lika självklar på golfbanan som en kille som är 35. Och att vi ska vara anpassade för äldre och rörelsehindrade. I våras blev vi diplomerade som Vision 50/50-klubb, som första golfklubben i Västmanland.

Berit har hjälpt sina kunder med deras pensioner de senaste 15 åren. Nu börjar den egna pensionen hägra. Då hoppas hon att barnbarnen fortfarande vill hänga med mormor.

Ser fram emot att få bli mormor på heltid
Det är minst sagt fullt upp. Och när hon ägnar dagarna åt att hjälpa Länsförsäkringar Bergslagens kunder med pensionslösningar är det förstås oundvikligt att tänka på sin egen pension.
– Jag tänker nog försöka sluta jobba när jag får allmän pension vid 63. Nu när jag har barnbarn vill jag finnas där. Om de nu vill hänga med mormor…

Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling – få en enklare vardagsekonomi med oss.

 

Sveriges mest nöjda kunder enligt SKI

Varje år gör Svenskt Kvalitetsindex (SKI) en undersökning om hur nöjda kunderna är i olika branscher. Länsförsäkringar toppar flest kategorier i sina branscher, hela sju stycken:

  • Bolån
  • Privat Bank
  • Privat Försäkring
  • Privat Pension
  • Företag Bank
  • Företag Försäkring
  • Fastighetsförmedling

(källa: SKI)