Firmabilen viktigaste verktyget för företagaren

Det viktigaste verktyget för snickaren?
Hammaren kanske du säger, den är säkert bra att ha i verktygslådan.
Men firmabilen är minst lika viktig. För en företagare gäller det att hjulen snurrar.

Niclas Gustavsson får ofta frågan: varför ett företag ska välja Mercedes som transportbil? Hans svar kan sammanfattas med ett ord: tryggheten. ”Bilarnas drivlina är starkare än många av konkurrentmärkena, och vi kan erbjuda ett serviceavtal som få om ens någon kommer i närheten av”, säger Niclas, som här står framför en Mercedes Sprinter.

Niclas Gustavsson vet. Han är en av de som säljer Mercedes transportbilar på Landrins Bil i Västerås, han vet vad ett stillestånd kan innebära för den som har bilen i jobbet.
– För en hantverkare som är beroende av sin firmabil är en stillastående timme mycket dyr, säger han. Därför gäller det att få bilen snabbt på banan igen.

Landrins Bil är sedan något år tillbaka ett Van ProCenter, för Mercedes transportbilar. Det är ett Mercedeskoncept med specialutbildade säljare och mekaniker som enbart arbetar med just transportbilar. Kort sagt: här är det proffs som jobbar mot proffs.

Läs mer om vårt Van ProCenter

Försäljning och service har också förlängda öppettider, ett Van ProCenter kan erbjuda mobil service dygnets alla timmar. Ersättningsbilar finns också tillgängliga.

En stillastående timme är en dyr timme

Säljarnas expertkunskap på Van ProCenter kan lotsa kunden rätt för att få en transportbil som passar verksamheten. För möjligheterna att utrusta en Mercedes transportvagn är mycket stora. En modell som exempelvis Mercedes Sprinter kan utrustas på tusentals olika sätt.
– Det gäller ju att kunden får en bil som passar verksamheten på alla sätt. Vi vill ju att transportbilskunden ska få en lönsam bil så att denne kommer tillbaka för att göra fler affärer. Då måste vi också kunna sätta oss in i kundens verksamhet så bilköpet blir det rätta, menar Niclas Gustavsson.

Vill du veta mer om Mercedes Sprinter? Klicka här!

Landrins Bil är sedan något år tillbaka ett Van ProCenter för Mercedes transportbilar. Det innebär specialutbildade säljare och mekaniker som enbart arbetar med just transportbilar. Proffs som jobbar mot proffs, menar Niclas Gustavsson, som här står vid modellen Vito – en storsäljare i segmentet.

Bilar finns på lager, fortsätter han.
– Utbudet är brett, vi har lagerbilar hemma för snabb leverans.

Till transportbilskunderna kan bland annat räknas snickare, rörmokare, elektriker, fastighetsskötare men också taxirörelser.

Landrins kan erbjuda fyra modeller i Mercedes sortiment.
– Det är Vito, som vi säljer mest av, sedan kommer Sprinter, Citan och så helt nya X-Klass som är Mercedes allra första pickup. Den första pickupen med en stjärna i fronten, som reklamen lyder.

Sprinter är näst först i Mercedesprogrammet med att få det unika operativsystemet MBUX som helt nyligen världspremiär i nya A-klass. Systemet har ny 7,5” färgskärm med touch som standard och extrem 3D-grafik, snabb navigation, intelligent röststyrning på svenska, integrering av smartphone.

X-Klass kan ta laster upp till ett ton eller dra en släpvagn på 3,5 ton.
–  En fullfjädrad pickup med ett trevligt utseende, dessutom är komforten som vanligt när det kommer till Mercedes väldigt bra.

Läs mer om Mercedes X-Klass

Niclas Gustavsson får ofta frågan: ”Men varför ska jag välja en Mercedes som transportbil?”
– Mitt svar kan sammanfattas med ett ord: tryggheten. Bilarnas drivlina är starkare än många av konkurrentmärkena, vi kan erbjuda ett serviceavtal som få om ens någon kommer i närheten av, säger Niclas.
– Visst, det är en dyrare pjäs att köpa in. Men tittar man över tiden, på totalekonomin, väger in de låga driftskostnaderna och det höga andrahandsvärdet, så är vi med och fajtas.

Det en väldigt säker bil, tillägger Niclas.

– Jag känner flera brandmän som berättat att när de kommit till en olycksplats där en Mercedes transportbil varit inblandad, så ser man tydligt att det är en oerhört säker bil. Den bil som klarat sig bäst ofta är just en Mercedes. Det syns på bilens konstruktion att den tål mycket.

– Det är trevligt att höra sådana här erfarenheter från det verkliga livet. Det är inte något resultat från en testbana.

Hänga med på en tur i nya Mercedes X-Klass? Det är den första pickupen med en stjärna i fronten, säger Niclas Gustavsson, transportbilsäljare.

Ta del av Landrins kampanjer på transportbilar