Nu blir Vågen Örebro Citys modedestination medan Krämarens shoppingfokus är hem & fritid

Två självklara destinationer i Örebros citymingel är Krämaren och det som snart blir Örebros mesta modecenter: Vågen.
– Det känns jättespännande och många modeinriktade nyetableringar står nu på väntelistan.

GODKÄND MINGELFAKTOR. – Örebro City är som ett inspirerande vardagsrum där det finns något för alla, säger Malin Rilde fastighetsansvarig för galleriorna Vågen och Krämaren.

Det säger Malin Rilde fastighetsansvarig för de båda galleriorna.
– För mig är shopping i Örebro City en inspirerande upplevelse. Jag fylls av en positiv känsla som är väldigt långt från ”att riva av så många butiker som möjligt på kort tid”. Jag blir glad av att flanera, småprata, ta en fika eller lunch på något mysigt ställe och på samma gång inspireras av det noggrant utvalda som gör mig glad.

En naturlig del i citys flow är galleriorna Vågen och Krämaren som tillsammans fungerar som ett mingelnav runt Våghustorget.
– I Krämaren hittar du många butiker med fokus på hem och fritid. Medan Vågen är mer modebetonad, säger Malin.

Vågen som citys självklara modedestination kommer dessutom ytterligare att förstärkas under den närmaste tiden.
– Ja det är riktigt, det kommer att hända massor där. Förhoppningsvis kan vi visa upp en del nytt som vi tidigare inte sett i Örebro.

Här hittar du våra öppettider

Redan idag är det lätt att hitta rätt outfit i Vågens butiker, menar Malin och den upplevelsen kommer ytterligare att utvecklas.
– Vi har stora planer för Vågen och där målet är att utveckla mode utbudet ytterligare. Vi kommer att behöva förändra en del butikslokaler för att anpassa dem för de aktörer som vill etablera sig hos oss. Så det arbetet kommer att ske i etapper, säger Malin och fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer vi kunna presentera nya hyresgäster redan under våren 2019 och därefter fylls gallerian successivt på med nya modebetonade butiker.

Cityshopping är ett avspänt sätt att njuta

Det har öppnat mycket nytt i Krämaren den senaste tiden.

Nysatsningen på Krämaren har blivit en succé. Folkvimlet har återvänt till det karaktäristiska 60-talshuset som nu har en sobert och ombonat inredd galleria.
– Både den shoppingsugne och den som längtar efter fika eller mat kommer att upptäcka flera nya butiker och restauranger i Krämaren. Företag med en lokal förankring som gör deras utbud helt unikt. Har du inte varit där på länge så rekommenderar jag verkligen att du tittar in. Du kommer att bli överraskad.

Malin jobbar med fastighetsutveckling i Örebro men också i andra städer. Och utan att jämföra medger hon att hon är mycket förtjust i Örebro City.
– Det är en speciell citykänsla i stan med alla fina platser och de tidstypiska byggnaderna, blandat med utekänslan, den pulserande energin och alla oväntade möten.

Läs mer om vilken service som erbjuds i Vågen & Krämaren

Hon fortsätter:
– Många av citybutikerna har uppfattat att vi som gillar att shoppa på stan ofta uppskattar personlig service. Att vi tycker om att kunna känna på material, byta några ord, få lite tips och se det vi är sugna på i verkligheten. Det är kul att uppleva. Kombon personligt bemötande och det utvalda är framtidens sätt att få cityminglare att trivas, avslutar Malin Rilde fastighetsansvarig för Krämaren och Vågen i Örebro City.

 

Återupptäck Krämaren och Vågen

Här hittar du allt som du kan tänkas behöva. Oavsett om du vill shoppa kläder, skor, accessoarer, teknik, inredning, litteratur eller dagligvaror. Lite mer info:

  • Totalt finns 42 butiker i galleriorna.
  • Och 6 restauranger.
  • Galleriorna har ett gemensamt presentkort.
  • Här finns också 319 p-platser i Vågen och 190 i Krämaren.
  • Och du får pengar tillbaka på p-biljetten när du handlar i någon av galleriornas butiker.