Nyöppnat på Krämaren: Nagelsalong, creperi och inredningsbutik

I nyrenoverade Krämaren i Örebro händer det just nu väldigt mycket. Flera nya verksamheter har precis etablerat sig i gallerian. – Krämaren har blivit mycket ungdomligare, säger Ebba Kempe som haft en pangsuccé med sin nyöppnade inredningsbutik R.O.O.M 55 i Krämaren.

Det har öppnat mycket nytt i Krämaren den senaste tiden.

– Vi har haft jättemycket folk i butiken och jag märker faktiskt en stor skillnad i hela gallerian på bara några veckor. Citymingelkänslan infinner sig allt oftare.

CITYSOBERT. – Det är fint här på Krämaren och jag märker att kunderna kommer tillbaka, säger Thanh Nguen som etablerat nagelsalongen Lavishy på plan 3.

Thanh Nguen som för bara någon månad sedan öppnade sin nagelsalong Lavishy upplever samma sak.
– Folk har redan börjat hitta hit för att göra naglar eller fransar och för att få fotvård med massage, berättar hon. Det känns jättebra. Jag har många idéer på hur salongen ska utvecklas. Och i vår kommer vi också att ha 3D-tatuering av ögonbryn.

Det är stora investeringar som krävts av Thanh för att skapa den tekniskt avancerade salong hon vill erbjuda sina kunder.
– Krämaren har förändrats och är idag en galleria med puls. Det var därför jag etablerade mig här. Jag har varit mycket i London och jobbat på salong. De ligger lite före oss i Sverige och nu vill jag ta mina kunskaper därifrån till salongen på Krämaren.

NYRUSTAT. – Krämaren har blivit en otroligt fräsch galleria, säger Serif Cakir som driver restaurangen och fikastället Creperiet på plan 3.

Också Creperiet hade alldeles nyligen premiär i Krämaren. Restaurangens planlösning är öppen med hemkänsla. Från de stora fönstren har man fin utsikt över Våghustorget.
– Det ska kännas enkelt att slå sig ner här och äta en galett, crepês eller någon pastarätt från menyn. Men också ta en fika, säger Serif Cakir som driver Creperiet.

Det händer alltid något skoj i Krämaren. Spana in vår kalender här!

Galetter är en slags pannkakor som Creperiet lagar av ekologiskt glutenfritt bovetemjöl från närområdet. Galetterna har en smakrik och matig fyllning.
– Jag är intresserad av smaker och gillar att experimentera för att få fram en egen touch på Creperiets galetter, säger Serif och fortsätter:

– Vi har haft mycket folk under den korta tid som vi haft öppet. Krämarens cityläge är kanonbra och efter gallerians uppsving är det enkelt att trivas här.

 På Krämaren är det en mysig citypuls

MINGELPULS. – Kul att Örebroarna återupptäckt Krämaren. En mycket inspirerande galleria med fokus på hem och fritid, säger Ebba Kempe på inredningsbutiken R.O.O.M 55 på plan 2.

För Ebba var det ingen tvekan att välja Krämaren för etableringen av inredningsbutiken R.O.O.M 55.
– Vi har haft otroligt mycket folk de få veckor vi hittills haft öppet. Och jag märker att mina kompisar också har hittat till Krämaren. Hela gallerian med mixen av butiker, caféer och restauranger har skiftat karaktär. Numera är det mysigt att träffas och hänga här, ta en kaffe eller något att äta tillsammans och förstås shoppa.

R.O.O.M 55 är en av flera butiker som ger Krämaren dess unika profil: En galleria för hem och fritid och här finns en mix av butiker som Ebba tycker är bra.
– R.O.O.M 55 har ett blandat koncept för olika stilar och olika åldrar. Och det jag inte har i sortimentet har kanske mina kollegor. Det förenklar för kunden.

Ebba driver butiken tillsammans med sina föräldrar som också har en grossiströrelse i inredningsbranschen.
– Det gör att vi kan hålla väldigt bra priser, avslutar Ebba Kempe på R.O.O.M 55 i Krämaren.

Läs mer om vilka butiker du hittar hos oss!