Total avkoppling från dörr till dörr

Margareta Hedberg och hennes man tog en bussresa till Tervis Spa i Estländska Pärnu för tre år sedan. Nu kan de inte sluta. Det blir en ny spa-resa varje höst.
 • 1/4

  Utsikt från rummet.

 • 2/4

  En fantastisk mysig restaurang.

 • 3/4

  Utsikten från veranda.

 • 4/4

  Passa på att gå till läkaren. Det finns gott om tider och priset är lägre än hemma.

Estland har en spa-tradition som sträcker sig 200 år bakåt i tiden. I kuststaden Pärnu, med kilometerlånga vita sandstränder står spa-hotellen tätt. Det första öppnade i början av 1800-talet. Idag är Pärnu en kurort av internationell karaktär. Stadskärnan påminner om en liten Svensk stad, enligt Margareta Hedberg.

– Här finns en del affärskedjor och mycket fina restauranger. Jag tror att jag har ätit den godaste pizzan någonsin här, säger hon.

Margareta och hennes man är inga soldyrkare. När de reser brukar de välja att se och uppleva. Det har blivit Hurtigrutten, Island, Riga, Visby och Bornholm. Men nu har de fastnat för en resa som ger total avkoppling.

Varje år gör de en veckas resa till Tervis Spa, ett av de trestjärniga spa-hotellen i Pärnu. Här finns simbassäng, japanskt bad, bubbelbad, vattengymnastikbassäng, olika bastur, gym, skönhetsavdelning och tillgång till flera olika sporter. Men den viktigaste anledningen är spa-behandlingarna och bemötandet, att få känna sig riktigt omhändertagen.

Här kan man verkligen koppla av och bli ompysslad, det gör underverk, säger Margareta Hedberg.

Något som utmärker den Estländska spa-kulturen är ett personligt bemötande, menar hon.

– När vi kommer börjar vistelsen med ett läkarbesök. En läkare tar blodtrycket, undersöker dig för att se vilka behandlingar som är lämpliga för just dig.

Många som jobbar på hotellet pratar svenska, berättar Margareta. Det är enkelt och bekvämt att vara här för gammal och ung. Själv är hon 64, vissa medresenärer är i 80-årsåldern.

– Vår yngsta dotter som var 23 när hon följde med första året, tyckte om resan, säger Margareta.

Margareta Hedberg brukar göra tolv behandlingar under de fyra dagar hon stannar på Tervis. Några av favoriterna är massage, ört och pärlebad, lerbad för fötterna, ozokeritbehandling och gyttjeterapi. Hon brukar också unna sig en riktig ansiktsbehandling. Det finns över 50 behandlingar att välja på.

– Du kan också passa på att klippa håret här, gå till tandläkaren eller läkaren, det finns gott om tider och priset är lägre än hemma, säger Margareta.

Margareta och hennes man reser med KJ Buss, en bussresa med helpension på Tervis Spa.

Mer om oss: Klicka för att läsa mer om KJ Buss

– Vi hade hört talas om den här resan av andra som varit här. Vi kliver på hemma i byn och åker från dörr till dörr. Skriv bara till Kent på KJ Buss, så ordnar sig allt, intygar Margareta.

Margareta uppskattar att bussarna är fina, toaletterna är fräscha och att allt är välordnat. Bussresan går från Hälsingland till Stockholm. Därefter kliver de på båten i Stockholm som går till Tallin, hytt ingår i paketpriset. Därefter kör KJ Buss resenärerna hela vägen fram till Tervis Spa i Pärnu.

– Jag ska med nästa gång. Och jag kommer inte att flyga, säger Margareta beslutsamt. Det här kommer vi att fortsätta med så länge Kent kör.

Kontakta oss: Klicka här för att kontakta KJ Buss

Kent Johansson på KJ Buss, Varför har ni valt Tervis Spa i Pärnu som ett av era resmål?

 

Jag hade läst om Pärnu och Tervis Spa att det var ett prisvärt resmål med mysigt hotell och bra spa. Jag tänkte att det är värt att testa för att det kändes bra helt enkelt. Jag har fortsatt med resan eftersom det är så många som vill resa varje år. Det är roligt att göra kunderna nöjda.