Ta med personalen på bussresa – för sammanhållningen

Ibland kan man behöva lämna kontorets fyra vägar för att för att få saker gjorda och för att uppleva något tillsammans med kollegorna. Per-Olof Uppegård har arrangerat många företagsresor med sina medarbetare genom åren. Han menar att det är bra för sammanhållningen. De bästa resorna har han gjort med buss.
  • 1/3

    Ta med personalen på bussresa - för sammanhållningen

  • 2/3

    Ta med personalen på bussresa - för sammanhållningen

  • 3/3

    Ta med personalen på bussresa - för sammanhållningen

Per-Olof Uppegård är försäljningschef på Svenska Fönster i Edsbyn. Han ser flera fördelar med att lämna kontoret ibland tillsammans med kollegorna. Genom åren har han varit både i Sverige och utomlands med kunder och medarbetare. Men några av de bästa företagsresorna har inte varit särskilt långväga.

– När vi åker bort rår vi om varandra på ett annat sätt. Det är viktigt att göra något trevligt ihop ibland, i samband med en konferens eller kick-off, säger Per-Olof Uppegård.

Av de resealternativ som finns föredrar han buss när det går.

– Med buss får du en sammanhållning, du kan göra aktiviteter ihop. Bekvämt också med wifi och laddstationer på varje sittplats, menar Per Olof.

Per-Olof Uppegård brukar se till att det finns kaffe, macka och något att dricka ombord och det blir gärna en tipsrunda eller frågesport under bussresan. Han har hittat en god resepartner i Kent Johansson på KJ Buss, som han ordnar sina resor tillsammans med.

– Jag brukar stå för upplägget, vad vi ska göra, och Kent ser till att ordna bussresorna. Det funkar otroligt smidigt, säger Per-Olof.

KJ Buss erbjuder även helhetslösningar inom företagsresor.

– För den som vill ha hjälp att sy ihop sin resa ska det räcka med ett telefonsamtal till oss, så ordnar vi med hotell, biljetter och så vidare. Det beror på kunden hur stor del av upplägget vi tar hand om, säger Kent Johansson på KJ Buss.

Kontakt: Klicka här för att kontakta KJ Buss

För några år sedan arrangerade Per-Olof Uppegård en jättekick-off i Edsbyn tillsammans med Kent.

– Vi lät kunderna besöka vår fabrik, prova på bandy och sedan hade vi en avslutningsmiddag på Långeds bygdegård. Där såg vi en film från dagens bandymatch. Det blev en fantastisk grej, säger Per-Olof Uppegård.

Nu senast, har Per-Olof och hans medarbetare varit på en mindre tur för att konferera på Nova Park i Knivsta. Ett enkelt upplägg från fredag lunch till lördag kväll med konferens, spa och middag på hotellet.

Något Per-Olof lärt sig på företagsresorna är att inte packa resorna med för mycket innehåll.

– Det är lätt att det blir överambitiöst. Man vinner inget på att schemalägga för mycket. Det är viktigt att personalen hinner umgås, säger han.

För Per-Olof är det naturligt att vända sig till Kent Johansson på KJ Buss.

– KJ Buss är en lokal företagare som verkar på orten, de vill jag gynna när jag kan. Därför var det naturligt att jag kontaktade honom. Nu fungerar det så smidigt, han har bra grejer och bra service. Jag ser ingen anledning att vända mig till någon annan, avslutar han.

Offert: Klicka här för att få en offertförfrågan