Ekoturism i Costa Rica med äventyr och upplevelser för alla

Tack vare en mångårig tradition av att bevara sina naturtillgångar, finns det en uppsjö av möjligheter till naturbaserade äventyr i Costa Rica. Kenzan Tours skräddarsyr din resa till ”Den rika kusten” med stort fokus på ekologisk hänsyn.

Ekoturism i Costa Rica med äventyr och upplevelser för alla

Costa Rica är ett tropiskt paradis i Centralamerika placerat mitt emellan Nicaragua i norr och Panama i söder. Landet är till ytan bara lite större än Danmark och erbjuder därför rimliga restider till alla dess attraktioner. Kenzan Tours har arbetat med researrangören Costa Rica Dreamtravel i många år och därför kunnat arbeta fram resor anpassade för skandinaviska resenärer. Ella Johansson Rustad på Kenzan Tours berättar mer om allt en resa till Costa Rica har att erbjuda.

– Landet är känt för sin vackra natur och rika djurliv. För ett så litet land är det imponerande att fem procent av världens biologiska arter finns här. Ta chansen och vandra i Corcovado nationalpark, den mest avlägsna och ofördärvade regnskogsupplevelsen i Costa Rica. I Tortuguero nationalpark finns en tät djungel med slingrande kanaler. Flyt på vattnet i båt med tyst motor och lyssna på exotisk fågelsång och aporna bland trädtopparna.

”Ett tips är att ge dig ut tidigt på morgonen när skogen fortfarande är tyst och stilla”

Ekoturism

Costa Rica utmärker sig genom att det ställs höga krav på ekologiskt tänkande vad gäller resor.

– När du reser med oss till Costa Rica sker därför transporter inom landet gemensamt med andra resenärer i minibussar istället för att alla ska boka sin egen bil eller taxi. Detsamma gäller boenden som är anpassade för att vara i samklang med naturen, så att du som besöker landet kan göra det på ett ekologiskt hållbart sätt. Då ekoturism är viktigt för oss på Kenzan Tours känns det helt rätt att rekommendera Costa Rica som resmål berättar Ella.

En skog i molnen

Ella berättar om det sagolika Monteverde molnskogsreservat.

– Uppe i bergen finns ett molntäcke som hänger på trädkronorna. En vandringsled tar dig över hängbroar bland träden och erbjuder en sval utflykt i det annars varma klimatet. Ett tips är att ge dig ut tidigt på morgonen när skogen fortfarande är tyst och stilla.

Det finns gott om upplevelser för den som söker adrenalinkickar med allt från zipline, forsränning, djuphavsfiske till surfing.

I skarp kontrast till detta finns det gott om upplevelser för den som söker adrenalinkickar med allt från zipline, forsränning, djuphavsfiske till surfing.

Se våra aktuella erbjudanden

– Den mäktiga vulkanen Arenal står som bakgrund när du flyger fram bland trädtopparna fastspänd i en sele, eller i en kabinbana. För dig som vill ha en extra utmaning finns det en 10 kilometers forsränning nära Arenal. Andra kommer till Costa Rica bara för den fantastiska miljön för surfing. Mina bästa tips är då Stillahavskusten och små mysiga städer som Jaco, Dominical eller Tamarindo.

Lugnare vistelse

Hur ser möjligheterna ut om jag söker mer av en avkopplande lugnare semester?

– Costa Rica har verkligen något för alla, här finns såväl det vildaste som det lugnaste du kan tänka dig. Där det finns äventyrliga vulkaner finns det även varma källor som passar för familjer eller romantiska utflykter för det nyförlovade paret. Vi kan hjälpa dig att välja hotell eller kanske en mer avskild lodge för dig som vill ha en mer avkopplande spasemester, berättar Ella.

”Costa Rica har det vildaste och det lugnaste”

Läs mer om oss på vår hemsida

Hela familjen

Ella berättar att Kenzan Tours vet hur viktigt säkerhet och flexibilitet är när man reser med barn.

– Costa Rica är ett fantastiskt snällt land att åka till. Det finns ingen malaria, ni behöver inga vaccinationer eller ansöka om visum. Det är ett väldigt enkelt resmål för barn och familjer. Vi kan dessutom anpassa resan så det inte blir för många transporter. Jag rekommenderar verkligen en familjeresa för att vidga perspektiven på världen och för att skapa minnen för livet, berättar Ella på Kenzan Tours avslutningsvis.

Fakta:

Hög- eller lågsäsong?

  • Årstidsväxlingarna i Costa Rica kan delas i torr- och regnperioder. Torrperioden och högsäsongen för resande sträcker sig från december till april och regnperioden sträcker sig från maj till november.

Hur lång resa borde jag boka?

  • De allra flesta spenderar två eller fler veckor i Costa Rica. Själva flygresan till Centralamerika tar sin tid och sedan finns det mycket att se och uppleva. Vi kan skräddarsy ett reseprogram för dig om du berättar hur du vill att er resa ska vara säger Ella på Kenzan Tours.

 

Det finns mycket mer att läsa om Costa Rica: www.kenzantours.se/costa-rica