Kallskänkornas goda smörgåstårta är en säker festräddare i Köping

Det är ingen underdrift att påstå att Köping är smörgåstårtans mesta stad. Här njuts tårtan i alla sammanhang. Som den utsökta delikatessen förtjänar. Med sina fräscha råvaror, sammansatta smaker och en hemlig ingrediens. Vilken?

UPPSKATTAD. – Det är möjligt att tårtgeneralen också gillat våra goda och prisvärda smörgåstårtor, säger Camilla chef för Köket på ICA Maxi Big Inn i Köping.

– Nja, säger Camilla kallskänka och chef för Köket på ICA Maxi Köping. Det vet jag inte om jag vill avslöja. Det jag däremot vet är att våra smörgåstårtor är mycket eftertraktade. Och att vi ofta får beröm för dem.

En riktigt god smörgåstårta är saftig och har en balans mellan de olika råvarornas smaker.
– Det är riktigt. Kombinationen är helt avgörande. Men också råvarornas kvalitet.

Så i Camillas kallskänk använder man enbart prima råvaror. Och det gäller allt som tillreds i delikatessavdelningen. Av utbildade kockar.
– Idag är vi 3 kockar på heltid i delikatessen som jobbar med smakupplevelser. Tillsammans jobbar vi fram de smaker som är signum för den festmat som tillagas på ICA Maxi Köping.

Läs mer: Handla online hos ICA Maxi Köping

Och det är en hel del festmat man som kund enkelt kan beställa.
– Populära smörgåstårtor är Räktårtan, Skinktårtan, Rostbiffstårtan och Lyxtårtan. Men också festfaten med grillat kött – som vi grillar själva – tillsammans med exotiska frukter uppskattas. Liksom laxfatet med varmrökt lax och vår egen skagen. Eller Kökets svenska fat där också potatissallad ingår.

”Delikatesser med lite extra av allt”

Därutöver tillagar Camilla och kockkollegorna en härlig festbuffé med parmaskinka, grillad kycklingklubba, rostbiff, pastasallad, oliver, grönsaker, frukt och brieost. Och skapar goda röror.
– Vår Skagenröra är vida berömd, superfräsch med handskalade räkor.

Camilla fortsätter:
– I Köket lagar vi också matlådor och där varierar rätterna. Maten smakar hemlagat och det är ju egentligen precis vad det är. Recepten kommer från kockarnas erfarenhet och kunskaper, lite beroende på vilka ingredienser vi har att jobba med. Vi jobbar med att minska matsvinnet i butiken.

Camilla är också matsäkerhetsansvarig. ICA Maxi Köping arbetar kvalitetscertifierat och det innebär att all matlagning ska ske efter ett regelverk som ställer krav på rutiner, hygien och kunskaper om mat.
– Vi har ett stort ansvar för att våra kunder ska kunna känna sig helt trygga med oss. Vi måste ha koll på varenda liten detalj för att du som kund ska vara trygg med vår mat. Alla måste kunna lita på den information vi sätter upp. Att vi vet vad vi säljer.

Också maskiner och utrustning måste vara i toppform
– Det handlar om rengöring självklart men också att vi genomför rätt åtgärder vid rätt tidpunkt. Det kan låta lite tråkigt, men är en mycket väsentlig del i ett professionellt kök. Vare sig köket finns på fina lyxkrogen eller här på ICA Maxi Köping. Hygienkraven är desamma.

Följ oss på Facebook:  Nyheter, erbjudanden och annat matnyttigt

Med Köket på ICA Maxi Köping blir det lite enklare att sätta guldkant på tillvaron. Att mötas över lite festlig mat utan att det innebär långa förberedelser för någon i familj eller vänkrets. Eller kosta skjortan.
– Det är mysigt att träffas och fira stort som smått. Vi fixar gärna maten, avslutar Camilla på ICA Maxi Big Inn i Köping.