Från tidig morgon bakas här trendigt Levainbröd, läckra mormorskakor och födelsedagstårtor med finess

Vad sägs om ett saftigt matbröd? Med sådär lagom tuggmotstånd. Och bakat på svenska råvaror med en härlig surdeg som gör jäsjobbet. Eller testa de berömda mandelkubbarna. Bakade som på mormors tid. Gudomligt goda.

AV PROFFS. – Allt bröd och alla bakverk är pinfärska och bakade med den yrkeskunskap som tilltalar våra kvalitetsmedvetna kunder, säger Helen bagerichef på ICA Maxi Big Inn i Köping.

Det är full fart i bageriet. Klockan är strax efter 6 och degarna som sattes kvällen före bakas ut av skickliga yrkeshänder.
– Vi är totalt 6 personer som jobbar här, berättar Helen som är bagerichef på ICA Maxi Köping. Alla med utbildning som bagare eller konditorer. Och så här tidigt på morgonen är målet att få ut härligt nybakt bröd i diskarna redan till vi öppnar klockan 7.

Läs mer: Se våra aktuella erbjudanden

Det lyckas man med. För i detta bageri är yrkesskickligheten stor. Ja lika stor som i konditorier med försäljning över disk.
– Det kanske man inte tror, säger Helen och skrattar. Men våra konditorivaror och vårt bröd är tillverkade med mycket kärlek och omsorg. Från grunden och med kvalitet som utgångspunkt.

Bageriets drivkraft är förädling och hantverk i varje detalj. Något annat finns inte för dessa kunniga medarbetare.
– Vårt mål är att motsvara våra kvalitetsmedvetna kunders förväntningar. Och överträffa dem. Det gör vi ganska ofta för vi får ofta kommentarer som: Mmm – så gott, kostar det inte mer?

”Vårt bageri hyllar hantverket”

Helen är förutom bagerichef också ställföreträdande matsäkerhetsansvarig. En befattning som finns på kvalitetscertifierade ICA Maxi Köping och som garanterar att all produktion sker i läge tipp topp.
– Alla bagerier har samma krav på sig, berättar Helen. Det är naturligtvis jättebra. Som stor livsmedelshandlare är vi otroligt noggranna och duktiga på matsäkerhet. Det är ett prioriterat område för ICA Maxi Köping.

De matbröd som bakas är klassiker som tekakor, rågsiktskakor och baguetter. Men också mer trendiga bröd.
– Just nu är Levainbrödet särskilt uppskattat. Det är underbart gott och bakat på en vetesurdeg som står för jäsningen. Smaken får en fräsch syrlighet som gör gott både i gom och mage. Levainbrödet har en ganska lång hållbarhet och passar bra till frukost men också till soppa, gryta eller till charkuterier och ost.

Bland bakverken finns förstås fina tårtor att fira med, men också bakelser och småkakor.
– Vi är kända för våra goda mandelkubbar men också för bullarna som bakas från grunden med svenska råvaror rakt igenom. Och tårtorna är något av konditorernas kreativa favoriter. Våra tårtor har en twist som ger dem det lilla extra vare sig kunden väljer Chokladfrossa eller en av bärtårtorna med mer friskhet i smaken.

Håll dig uppdaterad: Följ oss på Facebook

Så nästa gång det är dags för det lilla extra i tillvaron finns det all anledning att ta en sväng in till bageriet på ICA Maxi Köping tycker Helen.
– Vi har härliga matbröd och mumsiga bakverk i disken framför bageriet. Dessutom går det att beställa special. Välkommen hit till oss på Bageriet ICA Maxi Big Inn. Vi lovar att det är lika gott som prisvärt, avslutar hon.