Hämta kraft och inspiration i Kvantums gröna skafferi

Frukt- & Grönt-avdelningen på ICA Kvantum i Ludvika är ett eldorado för den nyfikne. Här finns allt lite till. Det är Linda Reinholdsson och hennes team bestående av Therese Källström och Ulla Svensson som ser till att det blir så.
– Åh, jag älskar grönsaker och frukt. Det finns så mycket gott man kan tillaga och upptäcka och det delar vi gärna med oss av, säger Linda.

FRÄSCHT. – Har du testat Satsumas Queen? Om inte så gör det. Välkommen in till oss så ger vi dig tips och inspiration om frukt- och grönt, säger Linda Reinholdsson, säljledare på ICA Kvantum Frukt & Grönt i Ludvika.

Linda är säljledare på frukt och grönt och det har hon varit sedan Kvantum öppnade för cirka 1½ år sedan. Men hennes intresse för det gröna har funnits med sedan mitten av -90-talet.
– Jag brinner verkligen för att inspirera till att äta mer frukt och grönsaker. Det är ju så gott. Särskilt nu med alla nya sorter som finns samtidigt som recepten aldrig varit så läckra som nu.

Pressa en apelsin och njut till din helgfrukost

Avdelningen är färgsprakande och det doftar fräscht. Linda rör sig vant bland det gröna och plockar fram en lila sötpotatis.
– Den har sådan härlig färg och är så god att ugnsrosta, antingen tillsammans med vanlig potatis eller istället för. Att ugnsrosta rotfrukter är något jag verkligen kan rekommendera.
Hon plockar ihop några morötter, palsternackor och en kålrot i handen, håller fram dem och säger:
– Skär i mindre bitar och på med lite olivolja, salt och peppar. 175 grader i ugnen ca 20 minuter tills de är klara. Rör om lite då och då.

Varje vecka skiftar avdelningen utseende.
– När jag kan köpa in något extra spännande och prisvärt så slår jag till. Det sker snabbt och hinner inte komma med i vårt reklamblad. Men väl synligt i butiken ligger klippet där och överraskar.

Just nu dominerar citrusfrukterna. De är precis i säsong och smakar därför som allra bäst just nu.
– Apelsinerna är så söta och saftiga och blodapelsinerna har en alldeles särskilt härlig smak. Varsågod och ta ett smakprov, säger Linda och visar avdelningens obemannade avsmakningsställe.

Hon fortsätter:
– När citrussäsongen börjar ge sig tar stenfrukterna vid. Nektariner och persikor gör entré med sina plattare syskon platerinas och paraguayos. Vi följer säsongerna och så fort det finns svenska produkter tar vi in dem.

Linda och hennes två kollegor får mycket beröm av Kvantums kunder.
– Extra roligt är förstås att få höra att vi håller avdelningen fräsch.  Men också att vi har en stor kunskap. Fråga oss så gör vi allt för att kunna svara. Och vill du att vi tar in någon särskild produkt så gör vid det.

Det gjorde kunden som ville ha ekologisk fänkål häromveckan.
– Vi löste det. Efterfrågan på ekologiska varor är stor och vi jobbar stenhårt för att tillgodose så många önskemål som möjligt.

Glädjen, servicen och det fräscha breda sortimentet i Kvantums Frukt & Grönt-avdelning lockar tveklöst till besök.
– Det är så kul att gå till jobbet hålla Frukt- & Grönt-avdelningen fräsch, uppdaterad och inspirerande, avslutar Linda Reinholdsson på ICA Kvantum i Ludvika.