Positiv utveckling ger stark framtidstro för Höga kusten Airport

Nu har utvecklingen vänt för Höga Kusten Airport.
– Sedan augusti månad flyger Direktflyg på sträckan till Arlanda och det fungerar kanonbra, säger Per Enroth flygplatschef. Bolaget prioriterar punktlighet och erbjuder låga kampanjpriser som ofta går att boka tätt inpå avgång.

Snabbaste sättet att ta dig till Arlanda är via Höga Kusten Airport, säger Per Enroth flygplatschef. Tidtabellen bidrar till en effektiv arbetsdag och flygpriset är betydligt lägre än förut. Foto: High Coast Media

Det är ett helt annat scenario än vad resenärer tidigare kan ha upplevt.
– Flygplatsen har haft en rejäl puckel att ta sig över. Men nu har vi passerat krönet och ser väldigt ljust på framtiden, fortsätter Per.

Det gör man av flera anledningar. En är samarbetet med den nya trygga operatören Direktflyg.
– Deras kampanjpriser är förmånliga och tillgängliga. Senast igår pratade jag med en resenär som på söndagen bokat till kampanjpris för avgång dagen därpå.

Här hittar du aktuell tidtabell för flygplatsen!

En annan orsak är Trafikverkets beslut gällande trafikplikt på Höga Kusten Airport.
– Allmän trafikplikt är beslutad att gälla från oktober 2019. Den innebär att Höga Kusten Airport är garanterad flygtrafik. Trafikverket kommer att teckna ett fyra-årigt avtal med ett trafikbolag och betala ut ersättning till det bolag som utför trafiken.

Efter regeringens beslut kan Per nu börja planera ordentlig för framtiden. Foto: High Coast Media

I dagsläget finns ett sådant tillfälligt avtal med Direktflyg och det garanterar trafiken fram till oktober nästa år då nästa avtalsperiod tar vid.
– För Höga Kustens Airport är trafikpliktsbeslutet oerhört bra, säger Per. Nu kan vi jobba med siktet inställt framåt. Det behövs en lokal flygplats på nära avstånd i området eftersom det finns ett behov av ett snabbt sätt att resa till Arlanda.

På omkring ½ timma tar man sig till Höga Kusten Airport från regionen runt Kramfors och Sollefteå. För att cirka 1½ timma senare befinna sig på Arlanda.
– Parkeringen på flygplatsen är gratis och den är belägen precis utanför entrén. Incheckning och säkerhetskontroll sker på några minuter. Och väntan i gaten är minimal.

Det är just tidsvinsten som resenärerna uppskattar.
– Det gäller förstås affärsresenärerna. Men också privatkunderna som börjat bli alltfler gillar bekvämligheten med flyg. Det blir enklare att tillbringa en weekend i Stockholm. Och för turister att komma hit och uppleva det vackra området vid Höga Kusten.

Det är okomplicerat att flyga från oss

På en mindre lokal flygplats blir igenkänningsfaktorn stor och samtliga 22 anställda har siktet inställt på att ge sina kunder så mycket service som möjligt.
– Vi månar om våra resenärer och ser vi att någon som bokat inte dykt upp i tid brukar vi höra av oss. Detta för att hjälpa till på det sätt som är möjligt för att vederbörande ska hinna med sitt flyg.

Boka biljett och transfer här!

Per Enroth ser mycket ljust på framtiden för Höga Kusten Airport.
– Vi ser nu en mycket positiv utveckling för flygplatsen med en tillströmning av resande. Det gör att vi kan bygga vidare och utveckla vår service ytterligare framöver. Vi är stolta över att kunna erbjuda en lokal flygplats med fullt fokus på resenärerna.

Foto: Håkan Nordström