Punktlighet och bra flygtider gör hans affärsresande effektivt

Tidigt på måndagsmorgonen beger sig Tomas Litström till Höga Kusten Airport. Bilresan tar 20 minuter och en stund senare sitter han med en kopp kaffe i planet på väg till arbetet i Stockholm.
– Flygtiderna gör att jag kan vara på jobbet i tid också de dagar jag pendlar. Trots avståndet på 46 mil.

Tomas Litström veckopendlar till Stockholm från Höga Kusten Airport. – Det tar mig bara 20 minuter att komma till Höga Kusten Airport och efter 1 timmas flygtid är jag i Stockholm, säger han.

Tomas Litström är biträdande chef för försäljnings- och marknadsenheten på Folksam. Han veckopendlar till Stockholm och har så gjort sedan 2011.
– Jag märker den positiva förändring som Höga Kusten Airport genomgått under den senaste tiden, säger han och fortsätter:
– Idag är jag mycket nöjd med flygplatsen. Allt funkar smidig både dit och därifrån och personalen är fantastiskt duktiga, alltid glada och serviceinriktade.

Tomas bokar sina flygbiljetter via en resebyrå i 4-veckorsintervaller. Oftast är hans framförhållning god.
– Resebyrån jagar prislappar åt mig och det finns en hel del förmånliga avgångar. Hittills har de alltid lyckats få de billigare biljetter de sökt. Och det tyder på att det finns en tillgång när man är ute i tid.

Här kan du också boka din flygresa från Höga Kusten Airport!

Sedan Direktflyg tog över i augusti märker Tomas en ökad punktlighet. En faktor som spelar en avgörande roll för hans trivsel med flygpendlandet.
– Planet övernattar i Kramfors och det bidrar till en ökad driftsäkerhet, menar han. Jag har också noterat att samtliga resenärer numera får en fika på planet. Inte enbart de med särskild biljett och det tycker jag är trevligt.

Jag är sjukt höjdrädd. Utom när jag flyger

Planet från Höga Kusten Airport landar på terminal 3 på Arlanda och det upplever Tomas som en fördel.
– Jag slipper en hel del köande vid bagagebandet. Dessutom behöver jag inte stå i de gigantiska köerna på terminal 4 när jag ska flyga hem vid veckans slut.

Tomas ser ljust på framtiden för Höga Kusten Airport och har en hel del idéer för hur man skulle kunna utveckla flygplatsen.
– Närheten till järnvägen gör att det ganska enkelt skulle gå att få fler resenärer att via tåg ta sig till Höga Kusten Airport. Från närliggande kommuner tar inte resan dit mer än cirka 20 minuter. Flygplatsen har otroligt bra förutsättningar för att kunna växa.

Klicka här för att läsa mer om flygplatsen och vår säkerhetskontroll

Tomas är född och uppvuxen i trakten och har inte någon tanke på att flytta till jobbet i Stockholm.
– Jag trivs så otroligt bra i Kramfors. Det finns en bry-sig-om-kultur på en mindre ort som jag upplever inte finns i Stockholm på samma sätt. Där är man mer anonym och jag får en känsla av att människor vill vara mer för sig själva, säger han och fortsätter:

– Jag tycker om den familjära känslan i bygden som också avspeglar sig på en liten flygplats som Höga Kusten Airport där man känner igen varandra och växlar några ord innan flyget lyfter till Arlanda.