Kom igång med träningen efter jul- och nyårsledigheten

Så här efter Julmat och nyårsfester kan det vara svårt att komma igång med träningen igen. Marie Kasselskog, utbildad personlig tränare och gruppträningsinstruktör på HG Athletic Club i Södertälje, ger sex tips om hur du kan komma igång med träningen:

HG Athletic Club är anslutna till Les Mills som har passen BODYPUMP, BODYCOMBAT, RPM, CXWORKS och GRIT

1. Börja i en rimlig takt och var realistisk. Är du nybörjare räcker det med att börja träna en till två gånger i veckan. För många förändringar på en gång är inte bra. Ett steg i taget är bättre. Sätt upp rimliga mål.

2. Gör något kul. Börja träna det som du tycker är roligt. Det spelar ingen roll vad det är. Den bästa träningen är den som blir av.

3. Börja med gruppträning. På Gruppträningspassen är det alltid go stämning och bra gemenskap som sporrar till lite extra.

4. Ha tålamod. För att nå effekt krävs det tid och tålamod. Men hänger du i kommer du garanterat se vinsterna och fördelarna med träningen. Det blir bättre med tiden. Dels kommer du in i rutinerna och dels blir du bättre tränad.

5. Vardagsmotion går inte att underskatta. Vardagsmotion är en av grundstenarna för din hälsa och ditt välbefinnande. Ofta tänker vi inte på att vi faktiskt motionerar när vi går i trappor, arbetar i trädgården, promenerar till jobbet, går ut med hunden eller cyklar till affären.

6. Personlig tränare. Börja träna med en personlig tränare. Detta gör att du vet att du kommer igång med träningen och att du får ut maximalt av träningen. Kanske räcker det med ett par gånger tillsammans med en personlig tränare för att du sedan ska kunna träna på egen hand.

Marie betonar att alla inte ska träna lika mycket som henne. Utan varje person ska lägga upp sitt träningsschema utifrån personens förutsättningar och vad personen i fråga har för mål med sin träning
Marie betonar att alla inte ska träna lika mycket som henne. Utan varje person ska lägga upp sitt träningsschema utifrån personens förutsättningar och vad personen i fråga har för mål med sin träning

Varmt välkomna till HG Athletic Club!
Besöksadress:
Genetaleden 1 (AXA Sports Center), Södertälje
TEL: 08-554 00 296

bild6