Nytt år och nya träningsmöjligheter

Nytt år och många går i tankarna att börja ett nytt träningsliv. Det är i år det ska ske. Träningsanläggningar finns det gott om och det är svårt att veta vilket ställe som passar. För den som vill ha ordning och reda, rent och snyggt och en go stämning är HG Athletic Club definitivt ett bra val

Att träna är en livsstil för Marie Kasselskog, men när hon är instruktör då är hon där för medlemmarna.

Det är måndag kväll i början av december. Utanför gymmet HG Athletic Club i AXA Sports Center, Södertälje, finns gott om lediga parkeringsplatser. Mörkret har lagt sig för flera timmar sedan och ligger kompakt. Men inne i receptionen på HG Athletic är det ljust, varmt och en go stämning. Receptionisten Lydia Hagström tar emot alla medlemmar som strömmar in för ett träningspass.

-Hej Barbro! Ska du köra pass ikväll, frågar Lydia glatt när en stammis kommer in.
-Absolut, ikväll kör vi så det ryker, svarar Barbro med ett stort leende, och försvinner snabbt bort mot salen där gruppträningen snart ska börja.

Receptionisten Lydia Hagström välkomnar alla med ett leende.
Receptionisten Lydia Hagström välkomnar alla med ett leende.

Hjärtlig och go stämning

Stämningen bland deltagarna i träningssalen är hjärtlig och förväntansfull. Mitt i salen står Marie Kasselskog och förbereder sig. Marie är gruppträningsinstruktör på HG Athletic Club sedan hösten 2011. På dagarna arbetar hon som chef inom Socialtjänsten på Södertälje kommun. Hon älskar träning och har tränat i hela hennes vuxna liv.

-Att träna är en livsstil för mig, förklarar Marie, som tränar i princip nästan varje dag. Men hon tillägger snabbt:
-Men när jag är instruktör då är jag här för våra medlemmar. Jag vill ge varje deltagare en bra träning och en go gemenskap, vilket sporrar till fler träningstillfällen.

Marie drar igång kvällens pass, GRIT STRENGTH som ingår i Les Mills. HG Athletic Club är anslutna till Les Mills som har passen BODYPUMP, BODYCOMBAT, RPM, CXWORKS och GRIT. Det är ett nytt pass som är designat för att bygga upp muskelstyrkan med bland annat skivstång, viktplatta och steplåda. Musiken flödar ur högtalarna och svetten lackas på träningsdeltagarna.

-GRIT STRNGTH träningen förbättrar syreupptagningen, styrkan och uthålligheten. Målet är att prestera fortare på en högre nivå, förklarar Marie efter en halvtimmes högintensiv träning.

Ordning och reda, rent och snyggt och trevliga medlemmar

I lokalens gym tränar personer i alla åldrar. Dem flesta är runt 30-65 år. Folk hejar på varandra. Många verkar känna varandra.

-Jag gillar stämningen här. Den är både go och personlig, säger Marie, samtidigt som hon går in till den del av gymmet som mestadels består av fria vikter, där hon varvar ner med att träna ytterligare en halvtimme.

Marie betonar att alla inte ska träna lika mycket som henne. Utan varje person ska lägga upp sitt träningsschema utifrån personens förutsättningar och vad personen i fråga har för mål med sin träning.

-Det är inte minst viktigt att tänka på nu när vi går in på ett nytt år och många drar igång med sin träning igen eller kanske till och med är helt nybörjare. Det gäller att sätta rimliga mål, förklarar hon, samtidigt som hon lyfter vikterna upp och ner.

Träningskvällen går sakta mot sitt slut och dem flesta har lämnat dem fräscha lokalerna för att bege sig hemåt och ladda batterierna för nya träningstillfällen.

HG Athletic Club erbjuder ett fräscht gym, många gruppträningspass och personliga tränare, om man så önskar. HG Athletic Club är stället för dig som vill ha ordning och reda, rent och snyggt och trevliga medlemmar. Alla ska trivas. Ledorden är Engagemang – Kvalitet – Gemenskap!

Varmt välkomna till HG Athletic Club!
Besöksadress:
Genetaleden 1 (AXA Sports Center), Södertälje
TEL: 08-554 00 296

bild6