Jingle för radio blev singel på Spotify – Vägen Ut visar vägen

Haninge Centrum ville ha en radiojingle.
Ungdomsprojektet Vägen Ut gav dem singeln ”Mitt centrum”, ett framträdande med artisterna som gjorde låten och ska dessutom producera Haninge Centrums radioreklam.
– Vi hjälper ungdomar att leva sin dröm, säger Pa Modou Badjie, grundare och projektledare för Vägen Ut.

Den 8 september var det uppvisning i Haninge Centrum

Haninge Centrum behövde en jingle till reklamradio och kontaktade Vägen Ut, en ideell förening som man samarbetar med sedan 2016. Föreningen skapades 2004 av gruppen Panetoz, mest känd för hiten ”Dansa – pausa” 2012 och för att tävlat i Melodifestivalen 2014 och 2016.
– Vi hade ett möte med Pa Modou Badjie, grundare och projektledare, som kom tillbaka med en annan idé, säger Josefin Eliasson, marknadsansvarig på Haninge Centrum.
– Jag hade en låt med en refräng, men inga verser. Jag tyckte att kidsen kunde skriva verser, sjunga in låten och släppa den som singel, säger Pa Modou Badjie.

Vad Haninge Centrum sa, ungefär?
– Rappa på!
Om ni ursäktar en vitsig beskrivning som ger en vink om hur ”Mitt centrum” låter.
Det som skulle bli en radiojingle blev ett större projekt, med flera delar:

  • Singeln ”Mitt centrum” – släppt på Spotify när ni läser det här.
  • Framträdande i Haninge Centrum 8 september.
  • Produktion av radioreklam för Haninge Centrum.

–  Det är så vi vill jobba. Att möjliggöra för ungdomar att vara kreativa, att förverkliga sig själva. Vi vill hjälpa dem leva sina drömmar, säger Pa Modou Badjie.
– Våra kids drömmer om att höra sig själva i radio – och så får de göra det. ”Mitt centrum” finns dessutom på Spotify, det är stort ju.

Singeln, släppt under gruppnamnet Vägen Ut, spelades in i föreningens studio i Jordbro med Fernand Mparara som producent och framfördes första gången 6 juni på Fest I Valen, ett annat projekt som Vägen Ut står bakom. På låten sjunger och rappar de unga artisterna AliceBE, Celeste, Chelsea Muco, King Cash, Massmudd med Pa Modou Badjie från Panetoz.
– De här ungdomarna var redan med i vårt projekt, vissa mer etablerade än andra. De fortsätter jobba med sina egna projekt i vår studio i Jordbro, säger Pa Modou Badjie.

Besök Vägen Ut på Facebook!

Business as usual för Vägen Ut.
Den ideella föreningen grundades i Jordbro 2004, har mellan 200 och 300 medlemmar som jobbar med bland annat musik, dans, mode och poesi. Föreningen är verksam också i Skogsås, Nynäshamn och Tyresö.
– Målet är att de ska kunna stå på egna ben, komma ut i samhället, i arbetslivet. Kanske bli framgångsrika på olika nivåer?
– Det här blev ett mer spännande projekt än vi tänkt, vi är verkligen är stolta och glada över att vara en del av, säger Josefin Eliasson.