Bär hem vårnyheterna du shoppat i trendiga VärldsBra-kassen

Nästa gång du ska handla – ta med en påse hemifrån. För miljöns skull. – Bra idé! Men lätt att glömma kassen hemma, säger Josefin Eliasson på Haninge Centrum. Det är därför vi nu delar ut en liten, snygg och smidig kasse. Som får plats i fickan. Haninge Centrums VärldsBra-kasse.

EVENT. – Vi kommer vid flera tillfällen under året att gratis dela ut Haninge Centrums återvunna VärldsBra-kasse till besökarna, säger Josefin Eliasson, Haninge Centrum.

Så står du där i butiken. Har bestämt dig för dina inköp och ska betala. Frågan kommer: ”Behöver du en påse?” Nej egentligen inte. Men alla andra ligger kvar där hemma. Skrynkliga.

– Javisst känner jag igen mig, säger Josefin. Så många gånger jag själv varit i precis den situationen. Och så köper man en påse till.

Men nu är tanken att Haningeborna ska bli mer plastpåssmarta. Och inte behöva köpa påsar så ofta.

– Plastpåsarnas användning ska minska i Haninge Centrum. Det har till och med EU beslutat. För plastpåsar är dåliga för miljön. Riktigt dåliga och egentligen helt onödiga.

Det handlar om att personligen styra om sitt beteende, menar Josefin. Att göra om rutinen i sitt sinne och ge hjärnan hjälp att klicka in behovet av påse redan innan man shoppar.

– Inte lätt, fortsätter Josefin och skrattar. Men Haninge Centrum vill verkligen göra det möjligt för Haningeborna att plastpåsbanta.

Det är därför VärldsBra-kassen vid olika tillfällen kommer att delas ut gratis i shoppingcentret. På tider som annonseras ut i sociala medier.

– Den är smidig och sjukt snygg. Svart, lite tuff och ger ett statement: Det är coolt att vara miljösmart.

VärldsBra-kassen är tillverkad av återvunna petflaskor. Och fraktad med båt.

– Det tog tre månader innan den kom hit. Men nu lagom till att butikerna är fyllda med fräscha vår- och sommarnyheter är den här.

Missa inget: Följ vår facebook!

Josefin signalerar också att den som använder påsen flera gånger kommer att uppmärksammas.

– Vid olika event under året kommer den trogne bäraren av VärldsBra-kassen att uppmärksammas.

Det kan handla om att bjudas på en kopp kaffe i ett näraliggande fik. Eller någon annan belöning.

– På fråga om påse vid köp visar man upp Haninge Centrum-kassen: Nej tack jag har min VärldsBra-kasse. Håll utkik på sociala medier eller Haninge Centrums webbsida när det är belöningsdags.

”Nej tack jag har min VärldsBra-kasse”

Just nu är butikerna fyllda med säsongens nyheter och förväntningarna inför vårens och sommarens alla sköna tillfällen inspirerar.

Läs mer: Här hittar du oss.

– Jag ser framför mig alla medvetna Haningebor som bär VärldsBra-påsen. Miljötänk är ju stor trend just nu när det gäller inredning, kläder och mat. Alla kan dra sitt strå till stacken och det gör Haninge Centrum lokalt också.

Josefin fortsätter:

– Jag vill utmana andra shoppingcenter att på samma sätt som Haninge Centrum gör aktivt bidra till ett mindre användande av plastpåsar. Men också uppmana andra företag att ta upp kampen mot plastpåsarnas användning. Det är ju så coolt att vara miljösmart, avslutar Josefin Eliasson, marknadsansvarig på Haninge Centrum.