Succéjulbord på Grankotten i år igen

Var finns Norrlands största och mysigaste julbord?
– Det hittar du hos anrika Restaurang Grankotten som dessutom har öppet på julafton. I den vackra vinterträdgården kan ni fira ett hållbart jul- och nyårsfirande med utsikt över hela Sundsvall.

Succéjulbord på Grankotten i år igen

Stämningen på Restaurang Grankotten är något alldeles extra från mitten av november till jul- och nyårshelgen. Restaurangen har under lång tid varit den plats Sundsvallsbor vänder sig till vid livets stora högtider. Deras julbord är sedan länge vida känt för sin stora variation med mer än 200 rätter och produkter samt ett makalöst dessertbord som bara måste upplevas.
– I år börjar vi servera julbord från den 22 november och fjolårets stora succé upprepas med öppet på julafton för att ge hela familjen en möjlighet att få tid att fira julen tillsammans. Här behöver ingen fastna i köket med matlagning eller disk. Alla kan istället njuta av maten och julstämningen i lugn och ro. Genom att fira jul tillsammans på Grankotten så ser vi även att det kan bli ett mer hållbart firande. Till jul blir det annars lätt att vi alla till mans köper in otroligt mycket matvaror som sedan blir över och kastas, berättar Ulf Steringer.

Läs mer om Grankottens julbord här!

Garanterat fin utsikt för alla sällskap
– 
För oss är det viktigt att alla känner sig hemmastadd. Vi vill vara ett extra vardagsrum för alla sundsvallsbor även under den mörka årstiden samt jul- och nyår Dessutom kan vi garantera alla en fin utsikt. När ni är hos oss tror jag ni förstår varför Sundsvall redan på 1950-talet fick benämningen utsikternas stad.

En viktig anledning till att Restaurang Grankotten har öppet på julafton är att de vill ge möjligheten till alla oavsett familjekonstellation att kunna fira tillsammans.
– En del familjer kan ha svårt att samlas hemma med matplatser för hela släkten. För andra familjer kan vi på Grankotten vara en neutral plats där alla kan komma och gå när de vill. Sedan tänker vi självklart även på de som annars skulle firat jul ensamma. Vi vill att det alltid ska kännas kravlöst att fira sina högtider här. Naturligtvis finns det även mycket att välja på även för den som är allergiker samt att vi år satsar extra mycket på vegetariska alternativ, berättar Ulf.

Ja, Jultomten kommer till Grankotten också!

Slädtur med tomtenisse och paket från tomten
Vad händer då på julafton?
– Ni får inte missa häst- och slädtur med tomtenisse som kör. Det går turer mellan kl 11:30 och fram till 15. Det blir en fin tur runt norra berget, ingen lång tur men mysig för alla åldrar. Tallparken kommer vara vackert upplyst med belysta träd. Hos oss kan man uppleva allt vad som kan rymmas i ett julfirande, även med jultraditioner framför TV för de som önskar.

Och för de som redan frågat sig – Ja Jultomten kommer till Grankotten också!
 – Varje person har möjlighet att ha med ett paket som tomten delar ut. Givetvis blir det även traditionell julmusik och ni kan dricka julglöggen uppe på takterrassen. Visst låter det härligt?

Klicka här för att boka bord och garantera en lugn jul i köket!

Kom hem till en fridfull miljö
– Vill du boka in julafton med Sundsvalls bästa utsikt kan du välja mellan två sittningar, dag från kl 12 och kväll från kl 17. Men Ulf säger att det gäller att passa på att boka i tid då intresset redan är mycket stort.
Tanken är att ni ska få ha er julmiddag med allt det traditionella här i lugn och ro. När ni sen avrundar julaftonen hemma i ert egna hem så finns inget julstök i köket som stör friden. Det känns jättekul att få till den här traditionen och vi i personalen ser verkligen fram emot en fantastisk jul tillsammans med alla gäster, berättar Ulf.

Fira nyår uppe på berget. Tillsammans får ni fira in det nya året på topp.

Fira in det nya året på takterrassen
Inte nog med att ni kan fira julen på norra berget. Ulf avslöjar även att de i år kommer att upprepa succén med en fantastisk nyårsfest.
– Det blir en storslagen fest där alla är välkomna med musik och underhållning. Redan nu kan ni mejla in er bokning så kommer vi att fylla på med mer information. Vi kommer att öppna klockan 19.00 på nyårsafton och kvällen inleds med en välkomstdrink. Och tänk er känslan att stå på terassen med ett glas bubbel i handen, utsikt över hela stan och se fyrverkeriet vid tolvslaget tillsammans med de du tycker om? Fira sedan in det nya året hos oss till klockan 02. Taxibolagen har alltid fasta priser till och från oss. Tillsammans med alla invånare i vår fina stad hoppas vi att nu kunna etablera en ny tradition där vi även firar nyår på Restaurang Grankotten. Välkomna till oss både i jul och nyår! hälsar Ulf och Mia, ägare till Restaurang Grankotten.

Läs mer om restaurangen och den unika miljön här!