Drömmen om en villa med sjöutsikt blev verklighet

I Glasberga Sjöstad har Maikel tillsammans med sin fru och sina två små barn hittat sitt drömboende, en villa med utsikt över Glasbergasjön.

- Glasberga Sjöstad erbjuder allt vi önskar oss, säger Maikel med ett leende.

Goda grannar, nära till naturen men ändå inte långt från stadspuls, service och kommunikationer.

Drömmen om en villa med sjöutsikt blev verklighet

Det är torsdag eftermiddag i slutet av maj och vårsolen värmer härligt på en klarblå himmel. Maikel har precis kommit hem från sitt jobb i Skärholmen. Han är på väg till förskolan i Glasberga Sjöstad där hans två barn går. Förskolan ligger endast ett stenkast ifrån hans och familjens radhus.

-Glasberga Sjöstad passar oss perfekt. Vi har bott i vårt radhus några år nu men vi har alltid drömt om en fristående villa med sjöutsikt, och nu har vi hittat platsen här i Glasberga Sjöstad, förklarar han.

Om ett par månader sätts spaden i marken och byggbolaget som han har anlitat påbörjar bygget som kommer resultera i ett hörnhus med utsikt över Glasbergasjön. I början av nästa år planeras flytten äga rum, lagom till vårens ankomst.

Perfekt för barnfamiljer

Att de flyttade till Glasberga Sjöstad ångrar Maikel inte en sekund. De fann vad de sökte, ett bostadsområde där det finns gott om plats för naturligt umgänge med grannar och framför allt för barnen som har gott om utrymme för lek med kompisar.

-Våra barn fick kompisar direkt, säger Maikel och förklarar att det finns många barnfamiljer i området.

Maikel hade redan vänner och släktingar som bodde i Glasberga Sjöstad när han och hans familj började titta på hus för några år sedan.

-Vi gillade området och när radhusen blev färdiga och till salu var det egentligen inget snack. Vi bestämde oss direkt efter visningen. Områdets natursköna läge och dess närhet till stadspuls, service och arbete avgjorde saken.

Läs mer: Lediga tomter i Glasberga Sjöstad

Blandning av lägenheter, radhus och fristående villor

Hela Glasberga Sjöstad ger ett genomtänkt helhetsintryck. Olika boende former blandas med varandra, alltifrån bostadsrättslägenheter till radhus och fristående villor. Området med sin närhet till staden, naturen och vackra Glasbergasjön har redan lockat till sig cirka 700 familjer och fler är på väg hit.

-Alla som bor här i Glasberga Sjöstad är måna om varandra och området, säger Maikel nöjt medan han ser till att hans barn gör sig iordning för hemgång.

Först blir det middag och lite senare kommer Maikel ge sig ut på sin sedvanliga löprunda.

-Ikväll kanske jag springer längs Glasbergasjön bort till Rönninge och tillbaka. Träning i kombination med naturupplevelser är balsam för själen.