”Ett starkt varumärke med prisvärda produkter”

Handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserad för hand i norra Portugal. Gerbera har sedan starten 2006 blivit ett uppskattat varumärke i butiker runt om i Sverige.
– Vi har bra, unika och prisvärda produkter vilket gör att vi står ut bland konkurrenterna, säger Mikael Lindblom, ägare och vd.

”Ett starkt varumärke med prisvärda produkter”

Gerberas keramik är gjord för att användas varje dag. Samtliga produkter är unika och har en enastående förmåga att bibehålla både värme och kyla samt smak och konsistens. De tillverkar alla produkter i 13 färger vilket innebär att deras sortiment ständigt är aktuell.
– Vi är inte trendkänsliga. Det är viktigt för oss att följa med i tiden utan att tumma på kvaliteten. Eftersom all keramik är handgjord förekommer små variationer mellan produkterna vilket uppskattas av våra kunder, säger Mikael Lindblom, ägare och vd.

Våra produkter är kockarnas favorit på grund av deras unika förmåga att bland annat värma och tillaga maträtter med bibehållen smak och struktur

Han berättar att de har satsat mycket på att skapa en trevlig och inbjudande atmosfär hos deras cirka 250 återförsäljare.
–  De får en snygg färgklick i butiken. Vi har ett starkt varumärke med prisvärda produkter som dessutom är relativt lättsålda, säger Mikael Lindblom.

Gerberas produkter kan användas i ugn långt över 250 grader, fungerar utmärkt i mikrovågsugn – och kan dessutom frysas.
–  Just nu är våra gratäng- och pajformar populära, men det är bara en del av vårt stora sortiment. Vi har cirka 100 produkter som enkelt kan kombineras med varandra. Vi har allt från tallrikar, äggkoppar, skålar till tapas-fat och kannor, säger han.

Är du intresserad av att sälja vår keramik? Kontakta oss här

Genom att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design har de vunnit konsumenternas hjärtan – och blivit en del av deras hem. Mikael Lindblom berättar att de lagerhåller alla produkter vilket innebär snabba leveranser och att deras återförsäljare inte behöver beställa hem stora volymer.
– De kan börja i en liten skala och ta in mer eftersom. De behöver inte beställa hem varor för 40 000 kronor eftersom nästan all vår keramik kommer i två-pack. Det är viktigt för oss att både stora och små företag har möjlighet att ta in våra produkter, säger han.

Vi kommer att visa höstens nyheter på Formexmässan i Älvsjö i augusti 2019

All keramik från Gerbera är godkänd för livsmedelshantering och har en lagstadgad märkning i godset. Kvalitet och miljö är nämligen något som Gerbera aldrig kommer att tumma på.
– Men vi designar inte nya produkter bara för att öka vår försäljning. Vi har ett stabilt sortiment som vi fyller på två gånger om året i samband med Formexmässan, säger Mikael Lindblom och lovar att varken återförsäljarna eller kunderna kommer att bli besvikna när de släpper höstens nyheter i augusti.