Gerbera satsar på unika produkter

Trender kommer och går, men Gerberas keramik består. Genom att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design har deras produkter blivit ett uppskattat inslag i många hem.
– Eftersom vi tillverkar vår keramik i 13 härliga färger är våra kollektioner alltid aktuella, säger Mikael Lindblom, ägare och vd.

Gerbera satsar på unika produkter

Kvalitet är ett signum för Gerberas keramik, men det är inte det enda som familjeföretaget från Alfta i Hälsingland är kända för. De har tillverkat unika produkter sedan 2006 med fokus på varje måltid – från vardag till fest.
– All keramik är handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserat för hand. Det förekommer små variationer mellan produkterna, vilket är en del av charmen med Gerbera, säger Mikael Lindblom, ägare och vd.

All keramik är handgjord i en speciell lera, av skickliga keramiker – och glaserad för hand

Gerbera har cirka 100 produkter i sitt sortiment. Alla är handgjorda i vit terrakottalera av skickliga keramiker och glaserad för hand i norra Portugal. Just nu är gratäng- och pajformar populära, men det är bara en lite del av deras utbud.
–  Vi säljer bland annat tallrikar, äggkoppar, skålar, tapas-fat och kannor. Det är dessutom enkelt att kombinera våra produkter med varandra. Vi fyller även på vårt sortiment två gånger om året i samband med Formexmässan, säger Mikael Lindblom.

Vi älskar färg – gör du också det? Se våra serier här!

Gerberas produkter kan användas i ugn långt över 250 grader och fungerar utmärkt i mikrovågsugn och kan dessutom frysas. Den unika tillverkningen gör att maten behåller smak och konsistens samt kan hålla både värme och kyla.
–  Vi är inte trendkänsliga eftersom vi tillverkar vår keramik i 13 olika färger. Mode kommer och går, men vi är ständigt aktuella. Det är viktigt för oss att följa med i tiden utan att tumma på kvaliteten, säger Mikael Lindblom.

Med tillagning i vår keramik bränner din mat inte fast i kanterna, vilket våra produkter lätta att rengöra

Idag har Gerbera cirka 250 återförsäljare över hela Sverige.
–  Vår keramik passar alla. Därför är det viktigt för oss att synas i både stora och små butiker. Våra handgjorda designprodukter är dessutom prisvänliga med tanke på den nytta som våra kunder får, säger han och passar på att lyfta fram hållbarhet som en viktig del av Gerbera:
 – Keramiken som vi använder är miljöcertifierad, testad och godkänd enligt EU:s normer för bland annat kadmium, blyinnehåll och andra gifter. De första formerna som vi släppte 2006 funkar lika bra idag. Det är positivt både för miljön – och våra kunder.

Vill du hitta en återförsäljare nära dig? Här ser du hela listan