Detta är Årets Julklapp i Gävle City

Det finns julklappar som faktiskt är riktigt personliga. Som inte blir fel utan alltid passar personen som får den. Och som uppskattas. Det handlar om Gävle Citys populära presentkort. En smart gåva som gäller i hela 120 butiker.
  • 1/3

    Detta är Årets Julklapp i Gävle City

  • 2/3

    Detta är Årets Julklapp i Gävle City

  • 3/3

    Detta är Årets Julklapp i Gävle City

– Får du ett presentkort så hittar du garanterat det som passar dig i stadskärnans mångsidiga utbud, säger Daniel Swärd. Här finns allt.

Kortet är resultatet av ett starkt och banbrytande samarbete mellan cityföretagen. Ett samarbete som har möjliggjort Gävles mest varierade sortiment.
– Presentkortet omfattar kläder, skor, smycken, restaurangbesök, elektronik, blommor, inredning, godis, fika, sport, hälsa, skönhet men också upplevelser som bowling och bingo. Ja du kan till och med tatuera dig och betala med presentkort.

120 företag är anslutna och vilka de är syns tydligt.
– Butikerna har en dekal som ser ut som det färgglada presentkortet vid butiksdörren plus en framme vid kassan.

”Det är roligt att ge bort något som uppskattas”

Presentkorten går att köpa på olika sätt. Den som vill ha bemannad service köper kortet på Gävle turistcenter. Ett annat sätt är att via Gävle Citys webb-sida handla kortet.
– Det fungerar bra för både privatpersoner och företag som ju oftast vill ha faktura på sina inköp. E-handelslösningen är också smidig för den som inte bor i Gävle men vill ge present till någon här.

Andra köpställen för Gävle City-kortet är de två galleriorna som var och en har presentkortsautomat installerad.

KÖPSTÄLLEN. Gävle Citys presentkort köper du i någon av de två galleriornas presentkortsautomater eller via Gävle Citys webbsajt. – Bemannad försäljning finns på Gävle Turistcenter.

– Det är inte svårt att köpa kort från automaten. Men vi vet att veckan före jul brukar det vara högtryck vid dem. Därför kommer det julveckan att finnas tjejer från damfotbollsklubben Hille på plats för att hjälpa till. De brukar dessutom bjuda på pepparkakor.

Kortet gäller i 13 månader och Gävle City har medvetet satt denna tidsgräns.
– Erfarenheten har visat att presentkort som har en giltighetstid på flera år tenderar att bli liggande oanvända. Och vi vill att du som kund ska få glädje av ditt presentkort. Därför ska kortet användas inom 13 månader.

För att ha koll på sitt saldo går man in på Gävle Citys webb-sida. Eller använder sig av presentkortets QR-kod.
– Det är bara att scanna av med mobilen så syns saldot direkt.

Jonas Rosengren jobbar på Brixx som länge varit ansluten till Gävle City-kortet.
– Jag hör från kunder att de uppskattar enkelheten. Det är enkelt för givaren att ge en personlig present. Vare sig du är mormor, farfar, förälder, kompis, partner, företagare – ja uppräkningen kan bli hur lång som helst. Det är också tekniskt en enkel hantering för oss där vi har koll på kundens saldo.

Jonas fortsätter:
– Det är en frihet att få ett presentkort och exakt kunna välja vad du vill köpa. Det är också skönt att kunna välja när i tiden du vill handla. Och så finns det ett mervärde i att besöka city med känslan: ”Nu ska jag verkligen titta runt och unna mig det jag vill ha”.  Utbudet från 120 butiker kan inte bli annat än otroligt varierat.