Här är garderobslösningarna som ordnar din förvaring – utan dyra mellanhänder

Vindsvåningen är en drömlägenhet. Sobert fräscht inredd i grått, svart och vitt. Och med synliga bjälkar i trä, snedtak och charmiga vinklar.
– Utmaningen för oss var att hitta garderober som passade, berättar Melisa Murguz. Här finns ju inte ett enda standardmått.

MÅTTANPASSAD. – Den platsbyggda garderoben från Garderobsfabriken i Örebro är en funktionell inredningsaccent, säger Joakim som är säljare i Örebro.

En klädställning och en byrå – det var förvaringslösningen i Kemals lägenhet när Melissa i somras flyttade in i den läckra lägenheten. Mer hade han inte hunnit fixa.

– Jag höll på att bli tokig. Vi har ju ganska mycket kläder båda två och att kliva upp på en pall för att ta ner handdukar och lakan från skåpen ovanför kyl och frys kändes inte så där superbra precis.

Paret hade träffats något år tidigare och blivit blixtkära redan vid första mötet.

– Vi visste nog båda på en gång att vi hittat rätt, fortsätter Melisa. Och för några veckor sedan förlovade vi oss.

Specialdesignade och måttanpassade garderober. Ett smart sätt att förändra rummet.

Båda är inredningsintresserade och Melisa som läser till socionom behöver ha det snyggt och ordningsamt omkring sig. Inte minst när hon pluggar.

– Jag fixar inte när det ligger kläder på golvet eller när det är oordning. Saker ska ha sin egen plats. Så för mig var det ingen bra lösning att förvara mina kläder i resväskor under sängen.

Det blev lakansflytt från skåpet över frysen till den platsbyggda garderoben.

Så klart. Samtidigt som det inte kändes klockrent att välja en standardlösning av garderober.

– Vi kikade men det blev inte bra vare sig utseendemässigt eller funktionellt.

Göm inte dina smycken i en mörk låda. Visa upp dina smycken i garderoben,

Lösningen blev istället en platsbyggd garderob med betonginspirerade skjutdörrar med ram i antracitgrått.

– De sticker ut och smälter in på samma gång och känns som en del av lägenhetens inredning, säger Melisa. Vi är jätte-jätte nöjda med designen.

Skjutdörrarna är helt anpassade till lägenhetens snedtak och vinklar. Och där bakom finns en funktionell inredning som Melisa och Kemal tycker är suverän.

– Vi fick hjälp av Adam Zäll på Garderobsfabriken i Örebro. I butiken som ligger på Bista-området överraskades vi av att de dörrar fabriken producerar är så snygga. Det finns så mycket att välja bland.

Vill du ge dina garderobsdrömmar en skjuts? Spana in inspirationssidan

Garderobsfabriken är ett svenskt företag med butik bland annat i Örebro. Tillverkningen av dörrar sker i fabriken i Skövde som ligger i möbelriket runt Tibro. Allt kan måttanpassas oavsett om det behövs speciallösningar för snedtak, element, fönster eller trappor.

– Adam är så kunnig. Han kan allt. Han förstod också vilken stil vi ville ha, tog mått på plats hemma hos oss och hjälpte oss med hur insidans skulle organiseras med klädstänger, trådbackar, byxhängare, lådor, smyckelådor – ja allt.

Dina garderobsdörrar behöver inte sitta på gångjärn. Kolla vilka modeller Garderobsfabriken erbjuder

Melisa och Kemal uppskattar också att all yta bakom skjutdörrarna togs tillvara.
– Det platsbyggda förvaringen blir optimal – vi har ju 280 cm i takhöjd – och det var superviktigt. Det här är ju den enda garderob som finns i lägenheten, säger Melisa och fortsätter:

– För oss har det varit bra att Adam tagit ansvaret för allt från idé till att garderoben kommit på plats. Vi hade två snickare här som byggde upp garderoben och fixade i ordning all inredning inuti den. Och nu när allt är klart känns den platsbyggda förvaringslösningen som en del av lägenhetens inredning, avslutar Melisa Murguz.

Vad sägs om skjutdörrar i betong?

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Finn din personliga förvaringslösning

Så här hittar du den garderob som ger dig en optimal förvaring. Garderobsfabriken sköter allt från mätning till färdigmonterad garderob.

  • Besök butiken eller kontakta garderobsfabriken för ett personligt möte.
  • Ta med dig ungefärliga mått på det utrymme du har tillgängligt för förvaring.
  • Ta gärna med några bilder på hur utrymmet ser ut.
  • Fundera på vad som ska förvaras i garderoben.

 

Därefter får du förslag på lösning inklusive offert som inkluderar:

  • Måttagning på plats hemma hos dig.
  • Tillverkning av dörrar och annat material i fabriken i Skövde.
  • Leverans och montering av dörrar och garderobsinredning hemma hos dig.